Κορονοϊός – Γεννηματά: «Αλλαγή πορείας κι όχι επιστροφή στη συντηρητική “κανονικότητα”»

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Η  Φώφη Γεννηματά μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό ΟΡΕΝ περιέγραψε το πολιτικό διακύβευμα για να αντιμετωπιστούν οι μεγάλες οικονομικές συνέπειες από την πανδημία convid-19.

«Είναι προφανές ότι την επόμενη μέρα έχουμε μπροστά μας μία νέα μάχη που θα αντιπαρατεθούν δύο διαφορετικές αντιλήψεις. Αυτή που πιστεύει στην επιστροφή σε μια συντηρητική “κανονικότητα” και τη λιτότητα και περιμένει από τις αγορές να λύσουν όλα τα προβλήματα. Αυτή η συνταγή, το ξέρουμε καλά πια, οδηγεί να πληρώσουν ξανά το μάρμαρο οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι και οι αδύναμοι» ανέφερε η κ. Γεννηματά και υπογράμμισε: «Στον αντίποδα υπάρχει η αντίληψη της σοσιαλδημοκρατίας που πρεσβεύουμε εμείς. Για ένα οργανωμένο κράτος που εγγυάται και παρέχει τα δημόσια αγαθά σε όλους τους πολίτες. Με σχέδιο για την ανάκαμψη της οικονομίας και ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος. Μια Νέα Αλλαγή και μια νέα Κοινωνική Συμφωνία. Σε αυτό το πλαίσιο η ανασύνταξη του ΕΣΥ αποτελεί την μεγάλη προτεραιότητα».

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ακόμη πως αυτή η μάχη θα δοθεί και στην Ευρώπη. «Η Ευρώπη είναι για μας το πιο ασφαλές σπίτι που έχουμε, αλλά όχι αυτή η ΕΕ που χρειάζεται ριζική αλλαγή. Η πανδημία είναι ίσως ο μοχλός που χρειαζόμαστε, η μεγάλη ευκαιρία για Αλλαγή πορείας στην Ευρώπη. Για μια Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μακράς πνοής», τόνισε χαρακτηριστικά και δεσμεύτηκε πως σ΄ αυτήν την μάχη το Κίνημα Αλλαγής θα είναι στην πρώτη γραμμή και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και Δημοκράτες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ