Σταϊκούρας για ΔΝΤ: Καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής – Δεν ξέρουμε την έκταση του προβλήματος


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Καμία πρόβλεψη δεν είναι ασφαλής καθώς δεν γνωρίζουμε το βάθος και την έκταση του προβλήματος που προκύπτει στην οικονομία, δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στις δυσοίωνες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ύφεση στην Ελλάδα το 2020 λέγοντας ότι καμία πρόβλεψη δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί ούτε να διαψευστεί καθώς δεν γνωρίζουμε το βάθος και την έκταση του προβλήματος που θα προκύψει στην οικονομία από την πανδημία του κορονοϊού. Σημείωσε, παράλληλα, ότι το ύψος της ύφεσης θα εξαρτηθεί και από τις επιλογές που θα κάνει η κάθε κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

«Το ΔΝΤ παρουσιάζει το χειρότερο σενάριο, οι εκθέσεις της ΕΕ είναι ηπιότερες», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας εκτιμώντας ότι η ελληνική οικονομία θα εξέλθει γρηγορότερα από την ύφεση καθώς προβλέπεται μεγάλη ανάπτυξη για το 2021.

Αναφορικά με πιθανή επανάληψη των μέτρων και για τους επόμενους μήνες, ο Χρήστος Σταϊκούρας τόνισε ότι ο δημοσιονομικός σχεδιασμός περιλαμβάνει την υλοποίηση των μέτρων για άλλη μια φορά χωρίς τη χρήση μαξιλαριού ασφαλείας αλλά και τους πόρους που θα προκύψουν από την έκδοση χρέους ενός επταετούς ομολόγου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ