Μποτσέλι: Η εξομολόγηση του τενόρου για τη συναυλία – «προσευχή» στο άδειο Ντουόμο


Η εικόνα του Αντρέα Μποτσέλι να ψάλλει μόνος στον επιβλητικό καθεδρικό ναό Ντουόμο, στο Μιλάνο, έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ρίγη συγκίνησης προκάλεσε ο διάσημος Ιταλός τενόρος Αντρέα Μποτσέλι την Κυριακή 12 Απριλίου, ανήμερα της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών στην Ιταλία, που μετρά χιλιάδες νεκρούς από τον κορονοϊό και συνεχίζει να μάχεται καθημερινά κατά της πανδημίας.

Η συναυλία – «προσευχή» μεταδόθηκε ζωντανά σε όλον τον κόσμο με σχεδόν 3 εκατομμύρια άνθρωποι να την παρακολουθούν, ενώ το βίντεο που ανέβηκε στο youtube έχουν, ήδη, παρακολουθήσει περισσότεροι από 35 εκατομμύρια θεατές.

Η συναυλία αυτή, με το όνομα “Music For Hope”, ήταν μια πρωτοβουλία του δημάρχου του Μιλάνου, του Beppe Sala, ο οποίος θέλησε να προσφέρει ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και συμπαράστασης στον λαό της Ιταλίας, που διανύει δυσάρεστες στιγμές αυτή την περίοδο.

Πριν ξεκινήσει η συναυλία-προσευχή, βίντεο έδειχνε εικόνες από μέρη της Ιταλίας που έχουν πληγεί από τον φονικό ιό.

«Θα θυμάμαι τα συναισθήματα της πρωτόγνωρης και σημαντικής εμπειρίας αυτού του Αγίου Πάσχα, το οποίο η έκτακτη αυτή κατάσταση έκανε οδυνηρό αλλά ταυτόχρονα ακόμη πιο γόνιμο…, ένα Πάσχα που θα μείνει ανάμεσα στις αγαπημένες μου αναμνήσεις όλων των εποχών. Με εντυπωσίασε και με συγκίνησε έντονα το συναίσθημα να εκφράζεις την προσευχή εκατομμυρίων φωνών. Η αγάπη είναι δώρο. Η ροή της είναι πρωταρχικός σκοπός της ίδιας της ζωής», δήλωσε ο Ιταλός τενόρος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ