Κορονοϊός Βρετανία: Δεν έχει τέλος το δράμα! 870 νεκροί σε ένα 24ωρο

Τέσσερις στους πέντε ενήλικες στη Βρετανία (84,2%) δήλωσαν ότι ανησυχούν πολύ ή σχετικά για τις συνέπειες που έχει η πανδημία του κορονοϊού στη ζωή τους αυτή τη στιγμή και σχεδόν το 47% ανέφερε ότι βιώνει υψηλά επίπεδα άγχους, σύμφωνα με ορισμένα από τα ευρήματα έρευνας για την ποιότητα ζωής του πληθυσμού που δημοσίευσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία.

Περισσότεροι από τους μισούς (53,1%) δήλωσαν ότι η επιδημία επηρεάζει την ευημερία τους και περίπου το 23% ότι επηρεάζει τα οικονομικά του νοικοκυριού τους. Σχεδόν το 77% δήλωσε ότι η διατήρηση της επαφής με φίλους και οικογένεια, που βρίσκονται μακριά, είναι αυτό που τους βοηθά να αντιμετωπίζουν την απομόνωσή τους στο σπίτι.

Μία ακόμη παράμετρος της έρευνας διαπιστώνει ότι η πλειοψηφία πιστεύει πως η ζωή θα επιστρέψει στην κανονικότητα σε διάστημα από τέσσερις έως έξι μήνες (λίγο λιγότερο από το 40%) και περίπου το 10% ότι για κάτι τέτοιο θα χρειαστεί περισσότερο από ένας χρόνος.

Η έρευνα γνώμης για τον τρόπο ζωής αφορά την περίοδο από 27 Μαρτίου έως 6 Απριλίου και έχει στόχο την κατανόηση της επίδρασης της πανδημίας του κορονοϊού στους πολίτες, στα νοικοκυριά και στις κοινότητες της Βρετανίας, και είναι η πρώτη που αποτυπώνει μετρήσεις κατά το δεκαήμερο μετά την ανακοίνωση των μέτρων της κυβέρνησης για την απομόνωση και την κοινωνική απόσταση, στις 23 Μαρτίου.

Σε άλλη πτυχή της έρευνας για τις επιπτώσεις στις επιχειρήσεις (συμπεριλήφθηκαν στις μετρήσεις πάνω από 5.000 επιχειρήσεις) διαπιστώνεται ότι το 25% έκλεισε προσωρινά ή σταμάτησε τις δραστηριότητές του (για την περίοδο 23 Μαρτίου με 5 Απριλίου). Από αυτές που λειτουργούν, το 21% ανέφερε ότι διατηρεί το προσωπικό του χωρίς εργασία, το οποίο αμείβεται συμμετέχοντας στο οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για την διατήρηση των θέσεων εργασίας, ενώ το 41% δήλωσε ότι μειώνει το προσωπικό του για ένα βραχυπρόθεσμο διάστημα.

Μέτρηση της Υπηρεσίας για τις τιμές των προϊόντων, δείχνει σημαντική αύξηση γύρω στο 4,4% στα τρόφιμα υψηλής ζήτησης (κυρίως μακράς διάρκειας), και στα προϊόντα υγιεινής και καθαριότητας στις online αγορές κατά τον τελευταίο μήνα. Μόνο την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε αύξηση των τιμών κατά 1,8% κυρίως σε τροφές για κατοικίδια, στο ρύζι, σε πάνες και σαπούνια χεριών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here