Ποιοι και γιατί ετοιμάζουν «ιερό αντάρτικο» την Ανάσταση


Η Ελλάδα δίνει τη δική της μάχη για να περιορίσει τον φονικό ιό, μια μάχη στην οποία συμμετέχει και η Εκκλησία

Δια στόματος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, η επίσημη Εκκλησία βρίσκεται στο πλευρό της Πολιτείας, στην προσπάθεια που γίνεται να εμποδιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο, με τον κ. Ιερώνυμο να υπογραμμίζει ότι η Εκκλησία εμπιστεύεται το έργο της κυβέρνησης και τον αγώνα που δίνει για να προστατεύσει τη δημόσια υγεία.

Κι ενώ την ίδια ώρα, η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός προκειμένου να εμποδίσει συνωστισμό έξω από εκκλησίες τις ημέρες του Πάσχα, υπάρχουν κάποιοι που προσπαθούν να ξεσηκώνουν τους πιστούς ώστε να σπάσουν την καραντίνα και να βρεθούν στους ναούς.

Σε αυτό το κλίμα κινούνται οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, ο οποίος μετά τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν από τις κινήσεις του Μητροπολίτη Κέρκυρας και Παξών και του ιερέα στο Κουκάκι, αποφάσισε μέσω ανακοίνωσης του να εκφράσει ανοιχτά την γνώμη του για την Θεία Κοινωνία και το Πάσχα.

Σε δήλωσή του «ξεσπαθώνει» κατά των περιοριστικών μέτρων στις εκκλησίες λόγω κορονοϊού και συγχαίρει τόσο τον ιερέα που κοινώνησε από την πίσω πόρτα εκκλησίας στο Κουκάκι, όσο και τον Μητροπολίτη Κέρκυρας για το γεγονός ότι τέλεσε λειτουργία παρουσία πιστών την περασμένη Κυριακή.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ