«Ιερό αντάρτικο»: Έσπασαν την καραντίνα και πήγαν σε εκκλησίες – Συναγερμός σε Αθήνα, Βόλο, Θεσ/νίκη


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις: Τα μέτρα προστασίας για την μείωση της διασποράς του κορονοϊού έχουν οδηγήσει στην κεκλεισμένων των θυρών τέλεση των Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας σε όλους του Ιερούς Ναούς της χώρας – Ωστόσο υπήρχαν κάποιοι «ανυπάκουοι» που «έσπασαν» τους κανόνες.

Σε γενικές γραμμές οι πολίτες φαίνεται πως υπακούν στις υποδείξεις των αρμόδιων και τα μέτρα τηρούνται ευλαβικά στους Ιερούς Ναούς της χώρας.

Υπάρχουν ωστόσο κάποια περιστατικά με εκείνους που αρνούνται να συμμορφωθούν στις υποδείξεις της Πολιτείας.

Απίστευτες είναι οι εικόνες από την Θεσσαλονίκη, με πολίτες να σπεύδουν στις εκκλησίες, σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, παρά τις εκκλήσεις της κυβέρνησης.

Παραβλέποντας την απόφαση για κλείσιμο των Ιερών Ναών έως τις 28/04, στην συμπρωτεύουσα πολλοί πιστοί είναι μαζεμένοι στον προαύλιο χώρο πολλών εκκλησιών και περιμένουν να προσκυνήσουν και να ανάψουν ένα κερί.

Οι ειδικοί συνεχίζουν να εφιστούν την προσοχή και να λένε πως πρέπει να αποφεύγουμε τον συγχρωτισμό.

Πιστοί βρίσκονται έξω από τον Ιερό Ναό Άγιας Μαρίνας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος. Οι πιστοί περιμένουν στο προαύλιο χώρο αλλά και στο πεζοδρόμιο προκειμένου να ανάψουν ένα κερί.

Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες στους Ναούς έσπευσαν αστυνομικοί, οι οποίοι ενημέρωσαν τους πιστούς για τα μέτρα που λαμβάνονται αναφορικά με τις λειτουργίες των εκκλησιών. Με σκοπό να αποφευχθούν φαινόμενα πιστών που θα επιδιώξουν να σπάσουν την απαγόρευση κυκλοφορίας, άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ θα διενεργούν συνεχώς περιπολίες από το πρωί έως το βράδυ.

Αντίστοιχα περιστατικά διαδραματίστηκαν στο Βόλο

Ο Ιερός Ναός του Αγίου Γερασίμου στον Βόλο «έσπασε» τα περιοριστικά μέτρα και άνοιξε για τους πιστούς, αγνοώντας την απαγόρευση των αρχών με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως έγινε γνωστό, περίοικοι αντιλήφθηκαν την είσοδο πιστών στην εκκλησία και ειδοποίησαν την αστυνομία που μετέβη στον Ιερό Ναό και οι πόρτες έκλεισαν. Νωρίτερα στον Ιερό Ναό βρισκόταν μία οικογένεια με δύο παιδιά.

Παράβαση της απαγόρευσης παρατηρείται και στον Άγιο Νεκτάριο Νέας Ιωνίας, όπου κατά διαστήματα ανοίγουν οι πόρτες και μπαίνουν μέσα οι πιστοί για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Ουρές έξω από Ιερό Ναό στους Αμπελόκηπους

Ακόμη, άνοιξε παρά τις απαγορεύσεις και ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά, στους Αμπελόκηπους, ο οποίος και έμεινε ανοικτός για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να προσέλθουν οι πιστοί και να προσκυνήσουν.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Οι ανόητοι στα χρόνια της πανδημίας – Δείτε τις φωτογραφίες και θα πειστείτε!

Κορονοϊός: Αυτός είναι ο χάρτης του φονικού ιού στην Ελλάδα – Ποιες περιοχές παραμένουν «αλώβητες»

Κορονοϊός – Έλληνας καθηγητής του Johns Hopkins προειδοποιεί: Oι συνέπειες του ιού στους πνεύμονες

Ουρές σχηματίστηκαν στο προαύλιο της εκκλησίας, όπου οι πιστοί περίμεναν τη σειρά τους για να προσέλθουν στο εσωτερικό του ναού και να μπορέσουν να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν στον Επιτάφειο.

Στην είσοδο βρίσκονταν δύο νεωκόροι, οι οποίοι «πρόσεχαν» την είσοδο και την έξοδο των πολιτών, ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία συνωστισμού και συγχρωτισμού.

Λίγο αργότερα, η πόρτα του Ιερού Ναού έκλεισε και οι συγκεντρωμένοι πιστοί αποχώρησαν από το σημείο.

Να σημειωθεί πως, με υπουργική απόφαση, οι εκκλησίες θα παραμείνουν κλειστές έως τις 28 Απριλίου, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αναχαίτιση του κορονοϊού. Ο στόχος της συγκεκριμένης απόφασης είναι η αποτροπή συνωστισμού των πολιτών έξω ή μέσα στους ναούς, κατά τις ημέρες του Πάσχα. Οι πιστοί έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την λειτουργία της Ανάστασης από την τηλεόραση, το διαδίκτυο ή να την ακούσουν από το ραδιόφωνο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ