Κορονοϊός: Συγκλονιστικές στιγμές στο «Αττικόν» – Το σπαρακτικό αντίο μίας ασθενούς στον πατέρα της


Μία ακόμα συγκινητική ιστορία που εκτυλίχθηκε σε νοσοκομείο της χώρας, όπου νοσηλεύονται ασθενείς που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό Covid-19, βλέπει το φως της δημοσιότητας

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης (16/04) κατέληξε 85χρονος άνδρας που συζούσε σε οίκο ευγηρίας στην Νίκαια με την κόρη του να του λέει το τελευταίο αντίο κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ο 85χρονος νοσηλευόταν εκτός μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), ήταν σε θάλαμο Covid στο νοσοκομείο «Αττικόν» και στο ίδιο νοσοκομείο νοσηλεύεται η κόρη του και ο σύζυγός της.

Συνήθως είναι πολύ δύσκολο για τους ασθενείς με Covid-19 που νοσηλεύονται γιατί δεν μπορούν να δουν τους δικούς τους ανθρώπους, δεν δέχονται επισκέψεις και η επικοινωνία είναι μέσω τηλεφώνου. Ακόμα και όταν καταλήγει ένας ασθενής οι ίδιοι του οι συγγενείς, δεν μπορούν να πάνε στο νοσοκομείο αν οι ίδιοι είναι σε καραντίνα, οι ίδιοι νοσούν.

Έτσι, επειδή η κόρη του νοσηλευόταν στο ίδιο νοσοκομείο, την ειδοποίησε το προσωπικού του νοσοκομείου, έβαλε μια ρόμπα μιας χρήσεως μάσκα, έφυγε από το θάλαμο της και πήγε να πει το τελευταίο αντίο στον πατέρα της.

Σοβαρές ελπίδες από το φάρμακο Remdesivir

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί ολόκληρος ο πλανήτης τις εξελίξεις αναφορικά με την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Η παγκόσμια επιστημονική κοινότητα βρίσκεται σε «κόκκινο» συναγερμό προκειμένου να βρεθεί το συντομότερο δυνατόν θεραπεία. Οι έρευνες για την ανακάλυψη του φαρμάκου που θα καταπολεμά τον φονικό ιό είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι επιστήμονες δίνουν μάχη και για τον εμβόλιο.

Τις τελευταίες ώρες τα ευχάριστα νέα έρχονται από τις ΗΠΑ, με τις κλινικές δοκιμές του Πανεπιστημίου του Σικάγο να δίνουν σοβαρές ελπίδες. Τα αποτελέσματα του πειραματικού φαρμάκου «Remdesivir» σε ασθενείς με Covid-19 που συμμετείχαν σε κλινικές δοκιμές του Πανεπιστημίου του Σικάγο είναι πολύ ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού «Newsweek», το Πανεπιστήμιο του Σικάγο δοκίμασε το νέο φάρμακο σε ασθενείς με σοβαρά συμπτώματα του κορονοϊού και στους περισσότερους αντιμετωπίσθηκε γρήγορα ο υψηλός πυρετός και τα συμπτώματα του αναπνευστικού, ενώ η νοσηλεία τους ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από μία εβδομάδα. «Οι περισσότεροι από τους ασθενείς μας έχουν ήδη πάρει εξιτήριο κι αυτό είναι υπέροχο. Χάσαμε μόνο δύο ασθενείς», ανέφερε η ειδικός των μολυσματικών ασθενειών Καθλίν Μιουλέιν σε βίντεο που επικαλείται το δημοσίευμα.

Στην πρώτη κλινική στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου συμμετείχαν 125 ασθενείς σε προχωρημένο στάδιο της ασθένειας και από αυτούς, οι 113 ήταν σε σοβαρή κατάσταση.

H Gilead αναμένει τα στοιχεία από τη «φάση 3» στους ασθενείς που έχουν νοσήσει βαριά να είναι διαθέσιμα στα τέλη του μήνα και επιπλέον δεδομένα από άλλες μελέτες να γίνουν διαθέσιμα το Μάιο. Σύμφωνα με την εταιρεία, στις κλινικές δοκιμές της θα συμμετέχουν συνολικά τέσσερις χιλιάδες εθελοντές.

Επιπρόσθετα δεδομένα άλλων κλινικών δοκιμών του Remdesivir έδειξαν πως το 68% των ασθενών που είχαν διαγνωσθεί με κορονοϊό και ήταν σε σοβαρή κατάσταση παρουσίασαν καλύτερη εικόνα, το 15% επιδεινώθηκε και το 13% από αυτούς υπέκυψε.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το «New England Journal of Medicine», παρ’ όλο που η εν λόγω μελέτη είχε περιορισμούς που αποκλείουν «οριστικά συμπεράσματα», επισημαίνει πως το Remdesivir «μπορεί να έχει κλινικό όφελος σε ασθενείς που νοσούν σοβαρά από τον COVID-19».

Αναλυτές τονίζουν ότι η ανακάλυψη ενός αποτελεσματικού φαρμάκου θα μπορούσε να επισπεύσει την απόσυρση των περιοριστικών μέτρων κατά της εξάπλωσης του ιού, συμβάλλοντας στην ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ