Κορονοϊός: Ο Τραμπ ανακοίνωσε πρόγραμμα στήριξης των αμερικανών αγροτών και κτηνοτρόφων


Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε πρόγραμμα κόστους 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να υποστηριχθούν οι αμερικανοί αγρότες και κτηνοτρόφοι στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού.

«Θα θέσουμε σε εφαρμογή ένα πρόγραμμα βοήθειας 19 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τους υπέροχους γεωργούς και κτηνοτρόφους μας, που είναι αναγκασμένοι να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της παγκόσμιας πανδημίας», είπε ο Ρεπουμπλικάνος κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης που παραχωρεί για τις προσπάθειες της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει την επιδημία.

Ο υπουργός Γεωργίας Σόνι Περντιού διευκρίνισε ότι 16 δισεκατομμύρια δολάρια θα δοθούν απευθείας σε αγρότες και κτηνοτρόφους και τα υπόλοιπα 3 θα διατεθούν για την αγορά τροφίμων που θα διανεμηθούν στους πιο στερημένους.

Μεγάλο μέρος των αγροτών και των κτηνοτρόφων θεωρείται πως ανήκει στη βάση των υποστηρικτών του ενοίκου του Λευκού Οίκου, που προσεχώς θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία.

Παραδόξως ήταν ο δισεκατομμυριούχος αυτός που βύθισε πολλούς από αυτούς σε κρίση, εξαπολύοντας τον δαπανηρό εμπορικό πόλεμο με την Κίνα. Το Πεκίνο ανταπέδωσε τα χτυπήματα βάζοντας στο στόχαστρο ακριβώς πολιτείες και τομείς δραστηριότητας που είχαν υποστηρίξει τον πρόεδρο.

Ο Τραμπ, αντιδρώντας, διέθεσε περίπου 28 δισεκ. δολάρια ως αποζημιώσεις σε αγρότες και κτηνοτρόφους για τα διαφυγόντα έσοδά τους εξαιτίας της απώλειας της κινεζικής αγοράς.

Το σύνολο του αγροδιατροφικού τομέα εξάλλου δέχεται εξαιρετικά βαρύ πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού, καθώς μεγάλο μέρος του πληθυσμού τελεί υπό περιορισμό και πολλοί από τους πελάτες χονδρικής — εστιατόρια, καφέ, άλλοι προμηθευτές… — έχουν αναγκαστεί είτε να κάνουν μόνο παραδόσεις κατ’ οίκον είτε να κατεβάσουν τα ρολά.

Παρότι τόσο οι αγρότες όσο και οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν σταματήσει τη δουλειά από την έναρξη της κρίσης, η ζήτηση έχει υποχωρήσει θεαματικά.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ