Επίδομα 800 ευρώ: Επεκτείνονται οι δικαιούχοι – Αυτές είναι οι νέες κατηγορίες

Την επέκταση των δικαιούχων που θα λάβουν το επίδομα των 800 ευρώ ανακοίνωσε το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Η επέκταση αυτή αποφασίστηκε προκειμένου να στηρίξει η κυβέρνηση την οικονομία και την απασχόληση εν μέσω πανδημίας κορονοϊού όπως τόνισε ο υπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ και πρόσθεσε ότι η σχετική τροπολογία που θα έρθει αμέσως μετά το Πάσχα, θα προβλέπει τα εξής:

  • Επέκταση της έκπτωσης ενοικίου 40% και για τους φοιτητές.
  • Επέκταση της χορήγησης των 800 ευρώ και στον επιχειρηματικό κόσμο που απασχολεί από 5 έως 20 εργαζόμενους. Σύμφωνα με τον κ. Βρούτση, η τροπολογία αυτή αφορά περίπου 200.000 επιχειρήσεις.

Επίσης τη Δευτέρα ή την Τρίτη του Πάσχα θα γίνε νέα διεύρυνση των δικαιούχων των 800 ευρώ, η οποία θα καλύψει 160.000 εργαζόμενους που είναι εκτός μισθωτής απασχόλησης.

Μεταξύ άλλων η απόφαση θα καλύπτει: οικοδόμους, ξεναγούς, αποκλειστικούς νοσοκόμους, δασεργάτες, μουσικούς, ηθοποιούς, χορευτές, αγγειοπλάστες, ασβεστοποιούς αλλά μισθωτούς του τουριστικού τομέα οι οποίοι βρίσκονται σε επίπεδο ανεργίας του Δεκεμβρίου.

Η συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων θα λάβει τα 800 ευρώ μετά το Πάσχα. Αναμένεται να τους πιστωθούν τα χρήματα στα τέλη Απριλίου και έως 5 Μαΐου.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ