Επίδομα 400 ευρώ για μακροχρόνια άνεργους: Πότε και πώς θα υποβάλλεται αίτηση


ΟΑΕΔ: Την ερχόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα του Οργανισμού για να υποβάλλουν αιτήσεις οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι για το επίδομα των 400 ευρώ.

Οι μακροχρόνια άνεργοι που απέκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου 2019, παραμένουν άνεργοι και δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας, θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ για να επιβεβαιώσουν ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους.

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα, θα ανοίξει στο site του ΟΑΕΔ (http://www.oaed.gr/) ένα σχετικό banner για την υποβολή της αίτησης.

Οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι θα πρέπει να μπουν στην πλατφόρμα και να επιβεβαιώσουν, να τροποποιήσουν ή να συμπληρώσουν τα στοιχεία τους ( μπορεί κάποιος να έχει αλλάξει τραπεζικό λογαριασμό και ο ΟΑΕΔ να έχει λάθος IBAN) προκειμένου να λάβουν την οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ

Τα στοιχεία που πρέπει να συμπληρώσουν είναι τα εξής:

  • το ονοματεπώνυμο, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο,
  • ο αριθμός αστυνομικής ταυτότητας ή ο αριθμός διαβατηρίου προκειμένου περί αλλοδαπών,
  • ο αριθμός μητρώου κοινωνικής ασφάλισης (AMΚΑ),
  • ο αριθμός φορολογικού μητρώου (ΑΦΜ),
  • ο αριθμός του ατομικού ή κοινού τραπεζικού λογαριασμού, καθώς και ο διεθνής αριθμός του τραπεζικού λογαριασμού (IBAN).

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί με 3 βασικές προϋποθέσεις, καθώς αφορά ανέργους εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού, οι οποίοι :

  • απόκτησαν την ιδιότητα του μακροχρόνια άνεργου, δηλαδή ξεπέρασαν τους 12 μήνες συνεχούς εγγεγραμμένης ανεργίας, από την 1 Απριλίου 2019.
  • παραμένουν άνεργοι και
  • δεν έλαβαν το επίδομα μακροχρόνιας ανεργίας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η καταβολή των 400 ευρώ θα γίνει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής των αιτήσεων.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Τρομακτικά επικίνδυνος – Δείτε στους πόσους βαθμούς αντέχει

Κορονοϊός: Νεκρός από κορονοϊό πασίγνωστος άνθρωπος του σινεμά (pics)

Κορονοϊός: Κίνδυνος από «θαυματουργό» φάρμακο για τον ιό – Περιέχει λευκαντικό

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Ο τρόπος καταβολής των 400 ευρώ, θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων:

Για όσους ανέργους έχουν προηγούμενες συναλλαγές (όπως επιδοτήσεις, παροχές, βοηθήματα, συμμέτοχη σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, κλπ.) με τον ΟΑΕΔ θα υπάρχουν καταχωρημένα τα στοιχεία τους.

  • Για όσους ανέργους έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές και θέλουν να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους, θα καταχωρίσουν εντός ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους σε ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα λειτουργήσει στο αμέσως επόμενο διάστημα.
  • Για όσους ανέργους δεν έχουν στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) καταχωρισμένα στον ΟΑΕΔ από προηγούμενες συναλλαγές, θα καταχωρίσουν εντός της ορισμένης προθεσμίας τα στοιχεία τους στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 400 ευρώ είναι αφορολόγητη, ακατάσχετη και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνοιακού χαρακτήρα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ