Κορονοϊός Αυστρία: Θετικά εκτιμά ο υπουργός Υγείας την μειωτική τάση στην εξέλιξη του ιού


Κορονοϊός: Με τον συνολικό αριθμό των έως τώρα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Αυστρία να ανέρχεται σήμερα το απόγευμα στις 14.637, αλλά συγχρόνως να έχουν αποθεραπευθεί 10.214 άνθρωποι και το ποσοστό ημερήσιας αύξησης των κρουσμάτων να βρίσκεται μόλις στο 0,7%, ο Αυστριακός υπουργός Υγείας Ρούντολφ ‘Ανσομπερ εκτιμά θετικά την συνεχιζόμενη μειωτική τάση της εξέλιξης του κορονοϊού στη χώρα.

Ταυτόχρονα ο ίδιος, σε δηλώσεις του, μετά την ανακοίνωση και των σημερινών, εκ νέου, ενθαρρυντικών στοιχείων, προειδοποιούσε ότι “αυτό δεν επιτρέπεται να οδηγεί σε αμεριμνησία, αλλά μία συνεπής στάση συνεχίζει να είναι ύψιστα αναγκαία, ο καθένας και η καθεμία πρέπει να εξακολουθήσει να είναι μέρος της λύσης”.

Το ποσοστό του μόλις 0,7% στην αύξηση μέσα στο προηγούμενο εικοσιτετράωρο του αριθμού των νέων κρουσμάτων, είναι το χαμηλότερο που έχει καταγραφεί έως τώρα από την εμφάνιση του ιού, ωστόσο στα νέα στοιχεία δεν περιέχονται ακόμη οι επιδράσεις της μερικής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων από την περασμένη Τρίτη, με το άνοιγμα σειράς εμπορικών καταστημάτων και κάποιων επιχειρήσεων παροχής υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, νέες λοιμώξεις εμφανίζονται στην στατιστική με μία καθυστέρηση μεταξύ δέκα και 14 ημερών, οπότε οι αριθμοί που θα καταγραφούν μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα θα είναι ιδιαίτερα σημαντικοί.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Τρομακτικά επικίνδυνος – Δείτε στους πόσους βαθμούς αντέχει

Κορονοϊός: Νεκρός από κορονοϊό πασίγνωστος άνθρωπος του σινεμά (pics)

Κορονοϊός: Κίνδυνος από «θαυματουργό» φάρμακο για τον ιό – Περιέχει λευκαντικό

Ο Ρούντολφ ‘Ανσομπερ θεωρεί, όπως τόνιζε σχετικά, ότι “όμως, η σταθερή τάση των τελευταίων εβδομάδων θα πρέπει να μας ενδυναμώνει, να μας δίνει ελπίδα και θάρρος να συνεχίσουμε με συνέπεια τον έως τώρα δρόμο της τήρησης της ελάχιστης απόστασης, των οδηγιών υγιεινής και των άλλων μέτρων”.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, μέχρι σήμερα το απόγευμα, ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανήλθε σε 443, ενώ ο αριθμός των διαγνωστικών τεστ που έχουν διενεργηθεί έως σήμερα στη χώρα έφτασε τις 175.932.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ