Δημιουργοί κόμικς διοργανώνουν δημοπρασίες στο Twitter για τη στήριξη ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων


Την πρωτοβουλία συντονίζουν οι συγγραφείς νεανικής λογοτεχνίας Γκουέντα Μποντ, Κάμι Γκαρσία, ο συγγραφέας κόμικς και καλλιτέχνης, Μπράιαν Μάικλ Μπέντις, ο δημιουργός κόμικς και video games, Σαμ Χάμφρις και ο καλλιτέχνης Φιλ Χιμένες.

Η συγκέντρωση οικονομικής βοήθειας για τη βιομηχανία των κόμικς στις ΗΠΑ την περίοδο της πανδημίας COVID-19 είναι ο στόχος των δημοπρασιών #Creators4Comics στο Twitter με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 δημιουργών.

Η #Creators4Comics είναι μια ομάδα δημιουργών κόμικς που συνεργάζονται για να βοηθήσουν στη διάσωση των καταστημάτων πώλησης κόμικς και των ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων διοργανώνοντας διαδικτυακές δημοπρασίες στο Twitter για να ωφεληθεί άμεσα το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα του Κλάδου Έκδοσης Βιβλίων (BINC), αναφέρεται στην ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας.

Δημιουργοί κόμικς, όπως οι Κέλι Σου ΝτιΚόνικ, Τζέοφ Τζονς, Σκοτ Σνάιντερ, Μάρκο Ταμάκι προσφέρουν υπογεγραμμένα τεύχη κόμικς και μοναδικές εμπειρίες, συζητήσεις με λάτρεις των κόμικς ή με λέσχες ανάγνωσης, μαθήματα και συμβουλές, στις δημοπρασίες έως τις 20 Απριλίου.

«Τα καταστήματα αυτά μας στήριξαν στις καριέρες μας. Τώρα είναι ευκαιρία για εμάς να τα στηρίξουμε. Τα καταστήματα πώλησης κόμικς και τα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία είναι η καρδιά της βιομηχανίας μας και των γειτονιών μας» ανέφερε η Γκουέντα Μποντ.

Τα περισσότερα καταστήματα πώλησης κόμικς στην Αμερική έκλεισαν λόγω της πανδημίας του νέου κορονοϊού και των οδηγιών κοινωνικής αποστασιοποίησης που εκδόθηκαν από τις ομοσπονδιακές και πολιτειακές αρχές.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ