Κορονοϊός – Τραγωδία δίχως τέλος στις ΗΠΑ: Οι θάνατοι ξεπέρασαν τους 40.000


Ο αριθμός των θανάτων της επιδημίας του κορονοϊού στις ΗΠΑ ξεπέρασε τους 40.000 σήμερα (19/04), σύμφωνα με απολογισμό του πρακτορείου Reuters

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων παγκοσμίως και για διπλάσιο αριθμό σε σχέση με την Ιταλία, η οποία έρχεται δεύτερη στην παγκόσμια κατάταξη.

Χρειάστηκαν 38 ημέρες στις Ηνωμένων Πολιτείες μετά την καταγραφή του πρώτου θανάτου στις 29 Φεβρουαρίου για να φθάσουν στο όριο των 10.000 θανάτων στις 6 Απριλίου, αλλά μόνο 5 ημέρες για να φθάσουν στο όριο των 20.000 θανάτων, σύμφωνα με τον απολογισμό του Reuters.

Οι θάνατοι στις ΗΠΑ έφθασαν από 30.000 σε 40.000 σε 4 ημέρες, με την περίληψη μη εξακριβωμένων με τεστ αλλά πιθανών θανάτων της COVID-19 στην πόλη της Νέας Υόρκης.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων, με περισσότερα από 744.000 εξακριβωμένα κρούσματα. Τα κρούσματα αυξήθηκαν κατά 29.000 χθες, στην μικρότερη αύξησή τους κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες.

Περισσότερα από 22 εκατομμύρια Αμερικανοί κατέθεσαν αίτηση για επίδομα ανεργίας τον τελευταίο μήνα, καθώς η διακοπή λειτουργίας επιχειρήσεων και ισχυρά απαγορευτικά μέτρα στις μετακινήσεις έπληξαν την αμερικανική οικονομία.

Νέα Υόρκη: Σε καθοδική πορεία η καμπύλη

Η καμπύλης της επιδημίας του κορονοϊού στην πολιτεία της Νέας Υόρκης βρίσκεται για πρώτη σε καθοδική πορεία, ανακοίνωσε σήμερα (19/04) ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο.

«Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, βρισκόμαστε σε καθοδική φάση», είπε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου προσθέτοντας ωστόσο ότι χρειάζεται προσοχή.

«Η συνέχιση αυτής της καθοδικής πορείας θα εξαρτηθεί από τις πράξεις μας», προειδοποίησε ο Αντριου Κουόμο.

«Πρέπει να παραμείνουμε καχύποπτοι και συντονισμένοι, για να μην υπονομεύσουμε ό,τι έχουμε επιτύχει, επέμεινε κυβερνήτης της Νέας Υόρκης.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, στην πολιτεία καταγράφηκαν 507 νέοι θάνατοι, ο μικρότερος αριθμός θανάτων από την 2α Απριλίου. Στις 9 Απριλίου καταγράφηκαν 799 θάνατοι, ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων θανάτων στην Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, στην αμερικανική μεγαλούπολη, το επίκεντρο της επιδημίας στις ΗΠΑ, έχουν καταγραφεί συνολικά περισσότεροι των 13.000 θάνατοι και περί τα 236.000 κρούσματα της νόσου του κορονοϊού.

Ο Αντριου Κουόμο ανακοίνωσε επίσης ότι την προσεχή εβδομάδα θα διεξαχθούν μαζικά ορολογικά τεστ αντισωμάτων για να προσδιορισθεί ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό.

Η μέθοδος αυτή θα συμβάλει στον καθορισμό της στρατηγικής άρσης των περιοριστικών μέτρων που θα υιοθετηθεί, εξήγησε ο κυβερνήτης, διευκρινίζοντας ότι αυτή η στρατηγική θα υιοθετηθεί σε συντονισμό με πέντε ακόμη βορειοανατολικές πολιτείες, το Νιού Τζέρσι, την Μασαχουέτη, την Πενσιλβάνια, το Ντέλαγουερ, το Ροντ Άιλαντ.

Απευθυνόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ, ο Αντριου Κουόμο δήλωσε ότι είναι σημαντικό οι ηγέτες «να στέλνουν το σωστό μήνυμα». «Δεν είναι η στιγμή για την αποστολή διαφορετικών μηνυμάτων. Εάν οι άνθρωποι δεν έχουν εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή τους, εάν θεωρούν ότι πρόκειται για χάος ή για σύγχυση στις πολιτικές μας, αυτό θα είναι ένα φρικτό μήνυμα», είπε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ