Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο μειονοτικός δήμαρχος για τον ανθελληνικό του λόγο μέσα στην Τουρκία


Εξηγήσεις στη δικαιοσύνη θα πρέπει να δώσει ο δήμαρχος του μειονοτικού δήμου Ιάσμου Ροδόπης, Οντέρ Μουμίν, για τα όσα προκλητικά είχε δηλώσει τον περασμένο Φεβρουάριο σε ανθελληνική εκδήλωση στην Προύσα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τη «Φωνή της Ροδόπης», ο δήμαρχος Ιάσμου θα πρέπει να παρουσιαστεί στο Αστυνομικό Μέγαρο Κομοτηνής, προκειμένου να δώσει ανωμοτί κατάθεση για υποκίνηση ρατσιστικού μίσους, στο πλαίσιο του Αντιρατσιστικού Νόμου (υποκίνηση σε μίσος- ποινή φυλακίσεως έως τρία έτη) και των άρθρων 184-186 του Ποινικού Κώδικα. Κατόπιν ο Εισαγγελέας θα κρίνει εάν τελέστηκε κάποια αξιόποινη πράξη προκειμένου ν’ ασκήσει ή όχι ποινική δίωξη.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο Δήμαρχος Ιάσμου Οντέρ Μουμίν μίλησε κατά παράβαση κάθε Συνθήκης και νομιμότητας για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη, δήλωσε πιστός στον «τουρκισμό» του, ομολόγησε ότι εκλέχθηκε με τη βοήθεια του αλυτρωτικού Συλλόγου και αποκάλυψε ότι «καινούρια αποστολή του Δήμου Ιάσμου θα είναι να αγκαλιάσει τη μητέρα πατρίδα».

Αποκάλεσε «Υπουργούς ΜΟΥ» τους Τούρκους Υπουργούς κ.κ. Cavit Caglar και Hakan Cavusoglu ενώ κατηγόρησε επιπλέον την παράταξη του Ισμέτ Καδή στο δημοτικό συμβούλιο Ιάσμου ότι «συνεργάζεται με τους Έλληνες» (σ.σ. παράταξη Αμούτζα) και γι’ αυτό όπως είπε «πρέπει να δώσουμε ένα τέλος σε αυτούς».

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ