Κοροναϊός: Τι θα συμβεί το καλοκαίρι; Υπάρχει κίνδυνος; Η απάντηση του καθηγητή Μαγιορκίνη


Γιατί είναι κρίσιμες οι επόμενες μέρες

Μπορεί ο φονικός κορονοϊός να έχει περάσει σε φάση ύφεσης στη χώρα μας, όπως επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες, ωστόσο, φαίνεται πως το θέμα δεν τελειώνει εδώ και θα μας ταλαιπωρήσει για καιρό.

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης, καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει χαμηλότερα νούμερα σε σχέση με την Ευρώπη, υπογραμμίζοντας πως οι επόμενες πέντε ημέρες είναι κρίσιμες.

Σχετικά με τη συλλογική ανοσία μιας χώρας, επισήμανε ότι αυτό είναι δύσκολο να γίνει αφού θα πρέπει να υπάρχουν κρούσματα στο 70% του πληθυσμού.

«Δεν υπάρχει χώρα που θα αποκτήσει συλλογική ανοσία σε αυτή τη φάση και για τουλάχιστον ένα με δύο χρόνια», είπε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος αναφέρθηκε στο πώς θα γίνει σταδιακά η άρση των περιοριστικών μέτρων, ενώ εκτίμησε πως μέσα στον επόμενο μήνα στην Ελλάδα θα φθάσουμε σε καλό επίπεδο με τον κοροναϊό.

Το πρόβλημα ωστόσο, έγκειται στις επαφές που θα υπάρχουν με το εξωτερικό. «Θέλω να πιστεύω ότι ο κίνδυνος θα εξαλειφθεί μέσα στο καλοκαίρι» είπε πάντως ο κ. Μαγιορκίνης.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ