Κορονοϊός – Πέτσας: Διάγγελμα Μητσοτάκη για τη έξοδο από καραντίνα – Πότε θα γίνει

Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις:  Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους Έλληνες για το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων πιθανότατα στις 27 Απριλίου, αποκάλυψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των διαπιστευμένων δημοσιογράφων.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως η τήρηση των μέτρων από τους πολίτες ήταν καθολική γι αυτό σταδιακά η χώρα θα επιστρέφει στην κανονικότητα.

Στις 27 Απριλίου θα ανοίξουν τα υποθηκοφυλακεία, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, που τόνισε ότι σημειολογικά, θα «ανοίξει» πρώτη η Δικαιοσύνη.

«Οι Έλληνες περάσαμε και αυτό το τεστ της ατομικής ευθύνης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπογραμμίζοντας ότι για όλα όσα πετύχαμε έως σήμερα ευχαριστούμε τους γιατρούς, νοσηλευτές, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, την αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και όλους όσοι εργάζονται στην καθαριότητα και σε άλλα κρίσιμα πόστα.

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε ότι η απόσυρση των μέτρων θα πρέπει είναι σταδιακή και μακρόσυρτη. Η αρχή, όπως είπε, μπορεί να γίνει από ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο και από οικονομικές δραστηριότητες, όπως τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου. Μπορεί να γίνει και από τα σχολεία, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ