Κορονοϊός – Αυστρία: Αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία σχολείων, εκκλησιών και εστιατορίων

Η Αυστρία θα χαλαρώσει περαιτέρω τα μέτρα περιορισμού που επιβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού στις 15 Μαΐου επιτρέποντας να ανοίξουν και πάλι εστιατόρια και καφέ και να ξεκινήσουν οι θρησκευτικές τελετές, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς.

Η χώρα ενήργησε από νωρίς στο θέμα της πανδημίας, κλείνοντας εστιατόρια, μπαρ, θέατρα, μη απαραίτητα καταστήματα και άλλους χώρους πιθανής συνάθροισης εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα. Ζήτησε επίσης από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να εργάζονται από εκεί εάν είναι δυνατόν.

Είναι επίσης από τις πρώτες χώρες που χαλάρωσαν το lockdown, επιτρέποντας σε καταστήματα με είδη κατασκευών DIY, προϊόντα κήπου και μαγαζιά με έκταση μικρότερη των 400 τμ να ανοίξουν και πάλι πριν από μία εβδομάδα. Τα εμπορικά κέντρα, τα μεγαλύτερα καταστήματα και τα κομμωτήρια αναμένεται να ακολουθήσουν την 1η Μαΐου.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Η επόμενη μέρα της καραντίνας – Πότε και πώς θα αρθούν τα μέτρα – Εβδομάδα αποφάσεων

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα αντισώματα των Ελλήνων; Τα ευχάριστα νέα για τη χώρα μας και τα τεστ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

«Προχωράμε πιο γρήγορα εδώ από άλλες χώρες προς κάτι που είναι σαν μια νέα κανονικότητα», δήλωσε ο Κουρτς σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι οι «επιχειρήσεις γαστρονομίας», ένας όρος που συνήθως περιλαμβάνει τα μπαρ, θα μπορούν να ανοίξουν και πάλι από τις 15 Μαΐου και να μένουν ανοικτές έως τις 11 μμ. Από την ίδια ημερομηνία μπορούν να ξεκινήσουν και πάλι οι θρησκευτικές τελετές.

Τα καταστήματα που έχουν ανοίξει πρέπει να περιορίζουν τον αριθμό των πελατών τους, οι οποίοι θα πρέπει να καλύπτουν το στόμα και τη μύτη τους με μάσκα ή κάποιο ύφασμα.

Ο Κουρτς δήλωσε ότι η μάσκα προσώπου θα είναι μέρος της «νέας κανονικότητας». Οι μάσκες προσώπου είναι ήδη υποχρεωτικές στα μέσα μεταφοράς.

Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αναμένεται να ανοίξουν στις αρχές Μαΐου για τους μαθητές που είναι στην τελευταία τους χρονιά. Ο Κουρτς δήλωσε ότι τα σχολεία για μαθητές μικρότερων τάξεων θα ανοίξουν σταδιακά ξεκινώντας από τις 15 Μαΐου.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ