Συγκλονισμένοι οι γιατροί με τον 35χρονο στη Θεσσαλονίκη: «Έφυγε σαν να ανατινάχθηκε»


Άναυδοι έμειναν οι γιατροί με τον θάνατο του 35χρονου άνδρα χωρίς υποκείμενα νοσήματα, το πρωί της Τρίτης όταν άφησε την τελευταία του πνοή ξαφνικά χωρίς να έχει κανένα υποκείμενο νόσημα

Ο 35χρονος που εργαζόταν ως ξυλουργός στην Θεσσαλονίκη και ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού, αρρώστησε πριν λίγες ημέρες και είχε ελαφριά συμπτώματα. Όταν όμως είδε ότι ο πυρετός επέμεινε και επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας του, ο άτυχος νεαρός άνδρας εισήχθη σε παθολογική κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος». Το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ο 35χρονος άνδρας εισήχθη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με βαριά πνευμονία. Αν και το πρώτο τεστ βγήκε αρνητικό, υπεβλήθη και σε δεύτερο το οποίο έδειξε ότι ήταν θετικός στον Covid-19.

Ο αντιπρόεδρος του νοσοκομείου «Άγιος Δημήτριος», Στέφανος Χατζηλιάδης, μιλώντας στο ethnos.gr έκανε λόγο για ραγδαία επιδείνωση της υγείας του και εξέφρασε το σοκ που υπέστησαν οι γιατροί: «Δεν ξέρουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Έσφυξαν οι καρδιές μας. Έχουμε σοκαριστεί. Ξαφνικά σταμάτησε η καρδιά του. Χωρίς καμία ένδειξη. Ο ασθενής είχε τον πυρετό του, χωρίς όμως να εμπνέει κάποια ανησυχία. Και ξαφνικά έφυγε. Σαν να …ανατινάχθηκε. Είναι τραγικό γιατί δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε. Ούτε να χορηγήσουμε κάποιο φάρμακο και να προλάβουμε την κατάσταση. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουμε την τραγωδία. Οι προστατευτικές στολές που φοράμε είναι πολύ βαριές και δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο μας. Στάζουμε από τον ιδρώτα».

Η περίπτωση του 35χρονου θύμισε αυτήν του υγιή και αθλητικού 42χρονου Γερμανού καθηγητή στην Κρήτη, που έχασε απρόσμενα τη ζωή του από κορωνοϊό, τον Μάρτιο.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ