Κορονοϊός – Κρανίδι: Όλα τα περιοριστικά μέτρα για 14 ημέρες μετά τα 150 κρούσματα


Σε καραντίνα μπαίνει το Κρανίδι και ο Δήμος Ερμιονίδας για 14 ημέρες μετά τον εντοπισμό 150 κρουσμάτων σε δομή φιλοξενίας μεταναστών όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε α ο κ. Χαρδαλιάς απαγορεύεται η κυκλοφορία των πολιτών καθημερινά από τις 8 το βράδυ μέχρι τις 8 το πρωί, ενώ αναστέλλονται οι μετακινήσεις περιπτώσεων Β4,Β5 και Β6.

Αναλυτικά τα μέτρα περιορισμού στο Κρανίδι

Με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειου Παπαγεωργίου αποφασίζεται:

Η λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων στο Δήμο Ερμιονίδας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19.

Ειδικότερα:

1.Η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών καθημερινά από ώρα 20:00 ως ώρα 08:00 της επομένης.

2. Η αναστολή δυνατότητας των κατ’ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων των περιπτώσεων Β4, Β5 και Β6 του εντύπου Τύπου Β “ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ” (https://forma.gov.gr/) και συγκεκριμένα:

Αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ’ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων του πεδίου Β4 που αφορά «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη». Η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη, θα πραγματοποιηθεί με μέριμνα των οικείων Δήμων μέσω των προγραμμάτων «Βοήθεια στο Σπίτι»

Αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ’ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων του πεδίου Β5 που αφορά «Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις». Επιτρέπεται μόνο η μεμονωμένη μετακίνηση για μετάβαση σε κηδεία και μόνο των συγγενών με α΄ βαθμό συγγένειας με τον θανόντα-ούσα.

Αναστέλλεται η δυνατότητα των κατ’ εξαίρεση μεμονωμένων μετακινήσεων του πεδίου Β6 που αφορά «Σύντομη μετακίνηση, κοντά στην κατοικία μου, για ατομική σωματική άσκηση (εξαιρείται οποιαδήποτε συλλογική αθλητική δραστηριότητα) ή για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου». Επιτρέπεται μόνο η σύντομη μετακίνηση για δεκαπέντε λεπτά της ώρας (15΄) για τις ανάγκες κατοικιδίου ζώου και μόνο περιμετρικά της οικίας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Πώς και πότε θα λήξει η καραντίνα σε Ελλάδα και Ευρώπη

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Προσοχή! Μέχρι πότε ισχύουν τα έκτακτα μέτρα και τα τσουχτερά πρόστιμα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ