Επίδομα 800 ευρώ: Αποζημίωση και σε όσους εργάζονται σε δύο δουλειές – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Αποζημίωση ειδικού σκοπού 800 ευρώ θα μπορέσουν να πάρουν και οι εργαζόμενοι οι οποίοι εργάζονται σε πάνω από έναν εργοδότη με προϋποθέσεις.

Όσοι εργάζονται σε δύο εργοδότες θα πρέπει να έχουν βγει σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους από τον εργοδότη και από τον άλλον να μην εργάζονται πλήρους απασχόλησης πάρα μόνο ως μερική ή εκ περιτροπής εργασίας. Δηλαδή τίθενται το όριο του 30% των εβδομαδιαίων ωρών εργασίας. Έτσι οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν πρέπει να ξεπερνούν το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους.

Βασική προϋπόθεση για να λάβει ένας μισθωτός με πολλαπλή απασχόληση την αποζημίωση ειδικού σκοπού κι εφόσον δεν έχει τεθει σε αναστολή από όλους τους εργοδότες του είναι να μην εργάζεται με πλήρη απασχόληση αλλά κάποιες ώρες την εβδομάδα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ΚΥΑ, στη διαδικασία λήψης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού προστίθενται οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απασχολούνται σε πάνω από έναν εργοδότη και κάποιος/οι εξ αυτών δεν έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας τους και εφόσον οι ώρες εβδομαδιαίας απασχόλησής τους δεν ξεπέρασαν το 30% των συνολικών ωρών εργασίας τους με βάση τις συμβάσεις εργασίας τους, από 15/3/2020 έως και 20/4/2020.

Έτσι, για να καταστεί δικαιούχος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ο εν λόγω πολλαπλώς απασχολούμενος μισθωτός είναι να μην ξεπερνούν σε εβδομαδιαία βάση οι ώρες εργασίας του το 30% των συνολικών ωρών εργασίας του με βάση τις συμβάσεις του.

Περισσότερες διευκρινίσεις αναμένεται να δοθούν με σχετική ερμηνευτική εγκύκλιο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Θα πάμε διακοπές φέτος; Η απάντηση από τον λοιμωξιολόγο Νίκο Σύψα

Κορονοϊός: Η επόμενη μέρα της καραντίνας – Πότε και πώς θα αρθούν τα μέτρα – Εβδομάδα αποφάσεων

Κορονοϊός: Τι συμβαίνει με τα αντισώματα των Ελλήνων; Τα ευχάριστα νέα για τη χώρα μας και τα τεστ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ