Γαλλία: Χαλαζόπτωση κατέστρεψε χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων Μπορντό

Η καταστροφή συνέβη σε μια χρονική περίοδο όπου οι Γάλλοι παραγωγοί κρασιού βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με την πτώση στην κατανάλωση

Σφοδρή χαλαζόπτωση που έπληξε την περιοχή των αμπελώνων Μπορντό, την περασμένη Παρασκευή, προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, καταστρέφοντας σχεδόν ολοσχερώς χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών, ιδίως στη διάσημη περιοχή Σεντ Εμιλιόν, έγινε γνωστό σήμερα από το αγροτικό επιμελητήριο.

Η καταστροφή συνέβη σε μια χρονική περίοδο όπου οι Γάλλοι παραγωγοί κρασιού βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με την πτώση στην κατανάλωση εξαιτίας του κλεισίματος των εστιατορίων και των μπαρ παγκοσμίως, στο πλαίσιο των μέτρων κατά του νέου κορονοϊού, όπως και με τις χαμηλότερες εξαγωγές που προκάλεσε η επιβολή επιπρόσθετων δασμών από τις ΗΠΑ σε βάρος του γαλλικού οίνου, από τα τέλη του περασμένου έτους.

«Ήταν το τελευταίο που χρειαζόμασταν» επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το αγροτικό επιμελητήριο της Ζιρόντ, που περιλαμβάνει όλους τους αμπελώνες Μπορντό, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις μας, μεταξύ 6.000 και 8.000 στρέμματα αμπελώνων έχουν καταστραφεί σε ποσοστό 80% και πλέον».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ