Ισχυρές απώλειες στη Wall Street – Κάτω από 20 δολάρια το αργό Brent


Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Ισχυρή πτώση κατέγραψαν για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση οι βασικοί δείκτες στο χρηματιστήριο στη Wall Street.

H ιστορική πτώση της τιμής του αμερικανικού αργού και εταιρικά αποτελέσματα ενέτειναν τους φόβους για μια βαθιά οικονομική ύφεση.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 631,56 μονάδων (-2,67%), στις 23.018,88 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν οι τίτλοι των εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με πτώση 297,5 μονάδων (-3,48%), στις 8.263,23 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ο οποίος θεωρείται ο πιο ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 86,6 μονάδων (-3,07%), στις 2.736,57 μονάδες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Γιατί πεθαίνουν νέοι χωρίς υποκείμενα νοσήματα;

Κορονοϊός: Λύθηκε το «ιατρικό μυστήριο»; Γιατί «χτυπά» περισσότερο τους άνδρες

Κορονοϊός: Γιατί ζήτησε «συγγνώμη» από τους Έλληνες ο Σωτήρης Τσιόδρας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Ελεύθερη πτώση και για το Brent μετά το αμερικανικό αργό

Σε πολύ χαμηλά επίπεδα έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου, μετά το σοκ της Δευτέρας.

Για τις ιστορικά χαμηλές τιμές ευθύνεται ο συνδυασμός της κατάρρευσης της ζήτησης εξαιτίας του κορονοϊού και η συρρίκνωση της ικανότητας αποθήκευσης του εμπορεύματος.

Η τιμή του συμβολαίου του αργού τύπου West Texas Intermediate (WTI) παραδόσεως Ιουνίου, υποχώρησε κατά 8,86 δολάρια ή κατά 43,6% στα 11,57 δολάρια στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, στο ICE Futures του Λονδίνου, το παγκόσμιο σημείο αναφοράς, πετρέλαιο τύπου Brent παραδόσεως Ιουνίου, έχασε 6,24 δολάρια ή 24,4% στα 19,33 δολάρια το βαρέλι.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ