Συναγερμός στο Αιγαίο: Υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από Οινούσσες και Παναγιά


Την τακτική των προκλήσεων συνεχίζει η Τουρκία καθώς για μία ακόμη μέρα τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις πάνω από τη ελληνικά νησιά στο ανατολικό Αιγαίο.

Ειδικότερα, στις 14:28 τουρκικά F-16 πραγματοποίησαν υπερπτήσεις στα 23.000 πόδια πάνω από τις Οινούσσες και στα 20.000 πόδια πάνω από τη νήσο Παναγιά.

Ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν και αναχαίτισαν τους Τούρκους, αναγκάζοντάς τους να επιστρέψουν στην Τουρκία.

Ανησυχία προκαλούν στην ελληνική πλευρά οι πληροφορίες που θέλουν την Τουρκία να ετοιμάζεται να προωθήσει προς την Ελλάδα πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι είναι θετικοί στον νέο κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στα τουρκικά παράλια καθώς πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι το προηγούμενο διάστημα διέμεναν σε camps που βρίσκονταν στην ενδοχώρα, συνωστίζονται σε παραλίες.

Μάλιστα δηλωτικό της πρόθεσης της τουρκικής κυβέρνησης είναι πως οι παραπάνω κινήσεις ελέγχονται και καθοδηγούνται από την Αστυνομία και την τουρκική χωροφυλακή.

Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο Άμυνας συγκεκριμένα έχουν λάβει όλα τα μέτρα στο Αιγαίο, με το Λιμενικό και το Πολεμικό Ναυτικό να περιπολούν συνεχώς ώστε να αποτρέψουν απόπειρα εισβολής στην Ελλάδα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ