Κορονοϊός: Έρχεται έκπτωση 40% σε φοιτητικά ενοίκια – Και νέοι δικαιούχοι για τα 800 ευρώ

Τροπολογία για έκπτωση 40% στα φοιτητικά ενοίκια οικογενειών που έχουν πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού προανήγγειλε ο υφυπουργός οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος στη Βουλή.

Η ευνοϊκή διάταξη αφορά φοιτητές που σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής και είναι εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε πως η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος.

Παράλληλα, είπε, πως άμεσα θα υπάρξει τροπολογία και για την περαιτέρω διεύρυνση του πλαισίου χορήγησης του επιδόματος των 800 ευρώ, προκειμένου να καλύπτει πλέον και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους αντί μέχρι 5 που ίσχυε μέχρι τώρα.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα – Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό – Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν – Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

Το μέτρο αφορά ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, καθώς και τις επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ (κεφαλαιουχικές).

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ