Κορονοϊός: Στις 11 Μαΐου ανοίγουν τα σχολεία στη Γαλλία

Κορονοϊός: Ο κύβος ερρίφθη για την επαναλειτουργία των σχολείων στη Γαλλία.

Τη στιγμή που στην Ελλάδα ακόμη δεν έχουν παρθεί οριστικές αποφάσεις για την τελική ημερομηνία που θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία, στη Γαλλία ορίστηκε επίσημα η ημερομηνία.

Εν μέσω πανδημίας, ο υπουργός Παιδείας, Ζαν Μισέλ Μπλανκέ σημείωσε πως δεν μπορούν να γίνουν όλα από τη μια μέρα στην άλλη, ενώ ζήτησε από μαθητές και γονείς να κάνουν υπομονή.

«Αυτή τη στιγμή χρειαζόμαστε σαφείς οδηγίες σε σχέση τους κανόνες υγιεινής και τα μέτρα προφύλαξης. Πολύ σημαντικό είναι να δουλεύουμε σε μικρές ομάδες. Θα δούμε ποιος είναι ο κατάλληλος αριθμός, αλλά μπορεί να είναι διαφορετικός για δημοτικά και γυμνάσια. Νομίζω πως 15 μαθητές είναι ένας λογικός αριθμός», δήλωσε.

Η Γαλλία ανοίγει τα σχολεία της στις 11 Μαΐου, όμως οι σχολικές αίθουσες θα ανοίξουν σταδιακά και η επιστροφή των μαθητών δε θα είναι υποχρεωτική.

Σε τελείως διαφορετικό μήκος κύματος είναι η Νορβηγία και η Δανία αφού εκεί έχουν ήδη ανοίξει οι παιδικοί σταθμοί και τα νηπιαγωγεία παρά τις επιφυλάξεις κάποιων γονιών, οι οποίοι αντιδρούν έντονα στις αποφάσεις επαναλειτουργίας τόσο νωρίς με εκστρατείες στο Facebook, όπως αυτή: «Το παιδί μου δεν πρέπει να γίνει κουνέλι εργαστηρίου για τον covid-19», αλλά και με μια διαδικτυακή αίτηση η οποία έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 28.000 υπογραφές.

Λίγο νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Γκούρι Μέλμπι είχε διαβεβαιώσει ότι «το να πηγαίνουν τα παιδιά στον παιδικό σταθμό ή το νηπιαγωγείο δεν ενέχει κινδύνους».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα – Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό – Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν – Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here