Κορονοϊός Γαλλία: Ακυρώνονται οι πτώσεις αλεξιπτωτιστών στους εορτασμούς της D Day στη Νορμανδία


Κορονοϊός:Οι ιδιαίτερα δημοφιλείς πτώσεις αλεξιπτωτιστών για τον εορτασμό της 76ης επετείου από την απόβαση των συμμαχικών δυνάμεων στη Νορμανδία το 1944 ακυρώθηκαν φέτος λόγω κορονοϊού, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές των πόλεων Καρεντάν και Σεντ-Μερ-Εγκλίζ στη βορειοδυτική Γαλλία.

«Προφανώς κι είμαστε πολύ απογοητευμένοι που χρειάζεται να ακυρώσουμε τις πολυαναμενόμενες εκδηλώσεις από τους κατοίκους της πόλης μας και πολλούς τουρίστες από όλο τον κόσμο. Συμπονώ επίσης τους βετεράνους φίλους μας που δεν θα έρθουν φέτος», αναφέρει ο δήμαρχος του Καρεντάν-λε-Μαραί, Ζαν-Πιερ Λονέρ, στην ανακοίνωσή του.

Για την 76η επέτειο της Απόβασης στις 6 Ιουνίου είχε προγραμματισθεί ότι περίπου 100 αλεξιπτωτιστές, κυρίως Αμερικανοί θα έπεφταν πάνω από την γαλλική αυτή κοινότητα, που βρίσκεται μεταξύ των παραλιών Omaha και Utah της απόβασης, μπροστά σε περίπου 10.000 θεατές.

Περίπου δέκα χιλιόμετρα πιο βόρεια, το δημαρχείο του Σεντ-Μερ-Εγκλίζ επίσης αναγκάσθηκε να ακυρώσει την πτώση περισσότερων από 1.200 αλεξιπτωτιστών, 1.000 εκ των οποίων προέρχονταν από τον αμερικανικό στρατό, μπροστά σε 30.000 θεατές, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ζαν Κετιέ, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η σκέψη μας ταξιδεύει επίσης σε όλους τους στρατιώτες της ένδοξης 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας που απελευθέρωσαν την πόλη μας. Σήμερα διεξάγουν έναν άλλο πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου έχουν αναπτυχθεί για να συνδράμουν ασθενείς με κορονοϊό. Θα χαρούμε να τους συναντήσουμε ξανά τον επόμενο χρόνο. Προς το παρόν, προτεραιότητα είναι η υγεία κάθε λαού», πρόσθεσε ο Λονέρ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα – Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό – Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν – Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου του Καρεντάν, φέτος ήλπιζε να πραγματοποιήσει άλλο ένα άλμα ο 98χρονος παλαίμαχος Αμερικανός στρατιώτης Τόμας Μ. Ράις: Δεν θα βρίσκομαι μεταξύ σας φέτος. Όμως η απόφαση να ακυρωθούν οι εκδηλώσεις είναι λογική. Έχουμε ήδη πολεμήσει το 1944 έναν κοινό εχθρό μαζί με τους Γάλλους φίλους μας. Με σθένος, ενότητα και πεποίθηση, τον νικήσαμε. Μαζί θα τον νικήσουμε και πάλι. Θα σας δω στο Καρεντάν το 2021! », έγραψε ο Ράις σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Εν τω μεταξύ, οι τοπικές αρχές ανησυχούν ιδιαίτερα για τις οικονομικές συνέπειες που θα έχουν οι απαγορεύσεις της κυκλοφορίας στην περιοχή: «Εκείνο που με ανησυχεί ιδιαίτερα είναι ο κλάδος των ξενοδοχείων και της εστίασης. Αναπόφευκτα θα έχουμε σημαντική πτώση στον αριθμό των τουριστών αυτό το καλοκαίρι και το φθινόπωρο. Επίσης και για το μουσείο Airborne (Αερομεταφερόμενων δυνάμεων), το οποίο έχει 200.000 έως 220.000 επισκέπτες ετησίως, το 50% των οποίων είναι αλλοδαποί. Αυτό θα τα αλλάξει όλα», τόνισε ο Κετιέ.

Το 2019, για την 75η επέτειο της απόβασης, περίπου 120.000 άνθρωποι παρακολούθησαν τους αλεξιπτωτιστές στις εκδηλώσεις στο Σεντ-Μερ-Εγκλίζ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες της επαρχίας. Σύμφωνα με τη δημαρχία του, σε 20.000 ανέρχονταν οι θεατές μόνον στο Καρεντάν.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ