Κορονοϊός: Παιδί ήρθε σε επαφή με 172 χωρίς να μεταδώσει τον ιό!

Τι είπε ο Έλληνας επιστήμονας που μελέτησε την υπόθεση στη Γαλλία

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί επιστήμονες θεωρούν τα παιδιά εν δυνάμει «βόμβες» του κορονοϊού λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου που μπορούν να μεταφέρουν μία έρευνα της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας καταρρίπτει αυτό το φόβο.

Ο Έλληνας επιδημιολόγος Κώστας Ντάνης, μίλησε στο Star και έκανε γνωστή την υπόθεση ενός αγοριού που νόσησε αλλά δεν κόλλησε κανέναν γύρω του. Η ιστορία ενός 9χρονου από τη Γαλλία λειτουργεί ως «βάλσαμο» για την αγωνία των γονέων, καθώς προσβλήθηκε από τον φονικό ιό και παρόλο που ήρθε σε επαφή με 172 άτομα, δεν κόλλησε κανέναν. Ούτε καν τα αδέρφια του, όπως αποδεικνύεται σε έρευνα της Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας.

Όπως ανέφερε ο γιατρός και επιδημιολόγος στον εθνικό οργανισμό της δημοσίας υγείας της Γαλλίας, Κώστας Ντάνης, συνέχισε τις δραστηριότητές του όσο ήταν άρρωστο, πήγε σε τρία σχολεία, έκανε σκι, έχοντας συνολικά 172 επαφές.

Μάλιστα, τα περισσότερα ήταν παιδιά – συμμαθητές του 9χρονου και δάσκαλοι και κανένας από αυτούς δεν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ο Έλληνας επιδημιολόγος Κώστας Ντάνης , που μελέτησε την υπόθεση εξήγησε πώς το αγόρι είχε μόνο ήπια συμπτώματα, όπως εμφανίζουν συνήθως όλα τα παιδιά. Έτσι μπορεί να μεταδώσουν τον ιό λιγότερο από τους μολυσμένους ενήλικες.

«Και αυτός και τα αδέρφια του είχαν γρίπη ταυτόχρονα και ένα άλλο κοινό κρυολόγημα και ένα άλλο κοινό ιό που λέγεται. Το ότι είναι μολυσμένα από έναν άλλο ιό μπορεί να εμπόδισε τη μετάδοση και ενός δεύτερου ιού. Ξέρουμε για παράδειγμα γι΄αυτό το παιδί ότι το ιικό του φορτίο ήταν πολύ χαμηλό. Με χαμηλό ιικό φορτίο έχει λιγότερες πιθανότητες να μεταδώσεις τη νόσο», επισημαίνει ο Έλληνας επιδημιολόγος.

Ωστόσο, η νόσος στα βρέφη είναι δυνατόν να εμφανίσει σοβαρές επιπλοκές, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές που μελέτησαν 2.135 περιπτώσεις παιδιών με κορονοϊό.

Με πληροφορίες από STAR

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα – Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό – Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν – Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ