Ακίνητα: Πώς θα δηλώνετε η απώλεια ενοικίων από τους ιδιοκτήτες

Με δήλωση στο TAXISnet θα γνωστοποιήσουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων στην Εφορία την απώλεια εισοδήματος λόγω μείωσης των ενοικίων.

Το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται σε επεξεργασία προβλέπει ότι όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν μείωση εισοδήματος θα δηλώσουν τον Ιούλιο στο TAXISnet το ακριβές ποσό των ενοικίων που δεν εισέπραξαν.Εν συωεχεία το ΥΠΟΙΚ θα πιστώσει στους ιδιοκτήτες ένα ποσοστό αυτού του απολεσθέντος εισοδήματος το οποίο θα μπορούν να συμψηφίσουν με μελλοντικές φορολογικές οφειλές, όπως είναι ο ΕΝΦΙΑ ή ο φόρος εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Το ποσοστό του απολεσθέντος εισοδήματος που θα τους πιστωθεί υπάρχουν σκέψεις να είναι αντιστρόφως ανάλογο με το ποσό που έχασαν. Έτσι, όσο μεγαλύτερο είναι το εισόδημα που έχασαν τόσο μικρότερο θα είναι το ποσοστό αποζημίωσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θεωρείται δεδομένο πως η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων που εκπνέει στις 30 Ιουνίου θα επεκταθεί.

Μείωση ενοικίου

Υπενθυμίζεται πως όσοι ενοικιαστές κάνουν χρήση της μείωσης ενοικίου κατά 40% οφείλουν να δηλώσουν τα στοιχεία του εκμισθωτή στην Εργάνη ώστε ο τελευταίος να έχει το όφελος της αναστολής φορολογικών υποχρεώσεων ή καταβολής δόσεων ρυθμισμένων ή βεβαιωμένων οφειλών με έκπτωση 25% για τον Απρίλιο και τον Μάρτιο.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα αεροπορικά ταξίδια από εδώ και πέρα – Πώς θα είναι οι θέσεις

Κορονοϊός: Ο πλανήτης πριν και μετά τον φονικό ιό – Απίστευτες εικόνες

Κορονοϊός: Σάλος! Χάκερς επιτέθηκαν στο Ινστιτούτο Iολογίας της Ουχάν – Διέρρευσαν απόρρητα έγγραφα

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ