Κορονοϊός – Νέα δημοσκόπηση: Μεγάλη διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ – Πώς αξιολογούν οι πολίτες τα μέτρα


Οι μεταβολές στην ελληνική κοινωνία την εποχή του κορονοϊού αλλά και η επόμενη μέρα βρίσκονται στο επίκεντρο πανελλαδικής έρευνας της Κάπα Research

Όπως φαίνεται από τα στοιχεία, η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού επικροτεί τους χειρισμούς της κυβέρνησης η οποία αυξάνει μάλιστα στις 18 μονάδες τη διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ εξαιτίας αυτής της διαχείρισης της κρίσης.

Η εξέλιξη της κρίσης στην Ελλάδα και ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε από τον κρατικό μηχανισμό και το πολιτικό σύστημα ενίσχυσε την πεποίθηση ότι η χώρα μας κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση (60%) σημειώνοντας άνοδο 12 ποσοστιαίων μονάδων από τον Ιανουάριο.

Κανείς δεν τρέφει αυταπάτες ότι η επόμενη ημέρα για την Ελλάδα θα είναι εύκολη, σημειώνει η Κάπα Research. Η οικονομική κρίση θα δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας (πολιτών και ηγεσιών) περισσότερο από την τρέχουσα “αντίσταση” στον κορονοϊό.

Οι απόψεις των πολιτών διχάζονται σε σχέση με τα έκτακτα μέτρα οικονομικής στήριξης εργαζομένων και επιχειρήσεων, με το 48% να θεωρεί τα μέτρα για τη στήριξη εργαζόμενων επαρκή ή μάλλον επαρκή και το 40% ανεπαρκή ή μάλλον ανεπαρκή. Αντιστοίχως, το ποσοστό αποδοχής των μέτρων στήριξης επιχειρήσεων ανέρχεται στο 41% και στο 53% όσων τα θεωρούν ανεπαρκή ή μάλλον ανεπαρκή. Σπανίως, όμως, τα όποια μέτρα οικονομικής στήριξης θεωρούνται επαρκή. Η αποδοχή τους – που ξεπερνά το 40% – εμφορείται από την επιθυμία στήριξης προς την ίδια την κυβέρνηση και όχι στα μέτρα αυτά καθαυτά.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα:


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ