Μητσοτάκης ενόψει Συνόδου Κορυφής: Δεν χρειαζόμαστε νέα δάνεια, αλλά επιχορηγήσεις


Τα θετικά σχόλια των ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος απέσπασε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τα μέτρα και τον αποτελεσματικό τρόπο με τον οποίο έδρασε η ελληνική κυβέρνηση στην πανδημία

Στην τοποθέτησή του ο Πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη νέων χρηματοδοτικών εργαλείων και κοινών παρεμβάσεων, που θα διασφαλίζουν τη συνοχή και την αλληλεγγύη μεταξύ των κρατών μελών, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές συνέπειες της κρίσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επέκρινε τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού της Ουγγαρίας Β. Ορμπάν τονίζοντας ότι «τα ζητήματα δημοκρατίας και λειτουργίας του κράτους δικαίου είναι θεμελιώδη για την Ευρώπη» και υπενθυμίζοντας την επιστολή που υπέγραψε πρόσφατα μαζί με άλλους ηγέτες για την αποπομπή του κόμματος του Όρμπαν από το ΕΛΚ.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε επίσης, να ενθαρρυνθούν οι πολίτες από τις χώρες του Βορρά να κάνουν τουρισμό στο Νότο σε περιοχές που είναι υγειονομικά ασφαλείς και σε αυτό το πλαίσιο πρότεινε να πραγματοποιηθεί η επόμενη Σύνοδος Κορυφής του ΕΛΚ στην Ελλάδα, το καλοκαίρι. Όλοι αποδέχτηκαν την πρόταση, τονίζοντας ότι η χώρα μας αποτελεί ασφαλή προορισμό.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ