Ακίνητα: Επιδότηση στεγαστικού δανείου αντί για παράταση της προστασίας


Το Οικονομικό Επιτελείο της Κυβέρνησης εξετάζει την περίπτωση επιδότησης των στεγαστικών δανείων αντί για παράταση της προστασίας της Α’ κατοικίας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο για επιδότηση της δόσης των στεγαστικών δανείων τέθηκε χθες στο τραπέζι της συζήτησης με τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών ως εναλλακτική της παράτασης της προστασίας της πρώτης κατοικίας .

Υπενθυμίζεται ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που λειτουργεί στην Ειδική Γραμματεία Ιδιωτικού Χρέους λήγει στα τέλη Απριλίου και η κυβέρνηση διαπραγματεύεται την παράταση έως τα τέλη του 2020 ή για έξι τουλάχιστον μήνες ακόμη.

Πληροφορίες θέλουν το σχέδιο για επιδότηση της δόσης να αφορά νοικοκυριά με εργαζόμενους των οποίων έχει ανασταλεί η σύμβαση εργασίας και επιχειρηματίες που έχουν στεγαστικό δάνειο και ή έχουν κλείσει τις επιχειρήσεις τους λόγω κρατικής εντολής ή εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Το οικονομικό επιτελείο προωθεί τη λύση της επιδότησης των δόσεων των στεγαστικών δανείων κατά το πρότυπο της επιδότησης των τόκων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ώστε να αναχαιτίσει και ένα νέο κύμα δημιουργίας κόκκινων δανείων.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Δύο νεκροί μέσα σε λίγες ώρες – Στους 123 οι θάνατοι στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Να μην ανοίξουν τα Δημοτικά Σχολεία εισηγείται μερίδα επιστημόνων

Κορονοϊός – Νέος συναγερμός: Θετικός στον ιό άνδρας από τη δομή Μαλακάσας

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ