Κορονοϊός: Τα κρούσματα διπλασιάστηκαν στον Ισημερινό – Ξεπέρασαν τις 22.000

Ο αριθμός των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό διπλασιάστηκε στον Ισημερινό, ανέρχεται σε τουλάχιστον 22.160 επιβεβαιωμένα, καθώς έγιναν γνωστά με καθυστέρηση τα αποτελέσματα χιλιάδων εξετάσεων που δεν υπήρχε δυνατότητα να αναλυθούν ως εδώ, ανακοίνωσε χθες Πέμπτη ο υπουργός Υγείας της χώρας Χουάν Κάρλος Σεβάγιος.

«Το σύνολο, για να γίνει σαφής ο αριθμός, είναι 22.160 επιβεβαιωμένα κρούσματα», ξεκαθάρισε ο υπουργός στη δημόσια τηλεόραση.

Λίγο πριν την ανακοίνωση, η κυβέρνηση του Ισημερινού έκανε λόγο για 11.183 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 560 θανάτους από την COVID-19 από την 29η Φεβρουαρίου. Έχει εξάλλου κάνει λόγο για ακόμη 1.028 θανάτους που πιθανόν οφείλονταν στην ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, χωρίς όμως να έχει επιβεβαιωθεί αυτό.

Με τον νεότερο απολογισμό, ο Ισημερινός, συγκριτικά μικρή χώρα της Λατινικής Αμερικής με 17,5 εκατομμύρια κατοίκους, γίνεται ξανά η χώρα με τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων μόλυνσης σε όλη την περιφέρεια μετά τη Βραζιλία, όπου επισήμως γίνεται λόγος για σχεδόν 45.800 κρούσματα, αλλά επί συνόλου πληθυσμού 210 εκατομμυρίων κατοίκων.

«Δεν υπάρχει νέα έξαρση (της επιδημίας). Απλώς βγήκαν τα αποτελέσματα τεστ που περιμέναμε», υπογράμμισε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος δεν διευκρίνισε αν αναθεωρήθηκε επίσης προς τα πάνω ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προ των πυλών το «καλοκαίρι του Covid-19» – Πώς θα είναι φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές

Αποκάλυψη: Πότε θα ανοίξει και τι – Οι ημερομηνίες

Κορονοϊός – Τσιόδρας: Πού θα φοράμε μάσκα – Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

Ο Σεβάγιος εξήγησε ότι με τη συμβολή ιδιωτικών εργαστηρίων και δημόσιων θεσμών που πάντως δεν ανήκουν στο υπουργείο Υγείας κατέστη δυνατό να αναλυθούν περίπου 23.800 εξετάσεις, οι οποίες προστέθηκαν στις 23.400 που είχαν ήδη ολοκληρωθεί. Απέφυγε να πει πόσες ακόμη μένουν να αναλυθούν.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ