Vouchers – Πολιτική αντιπαράθεση στα ύψη: Αυτοκριτική για αστοχίες και «φωνές» για σκάνδαλο


Η πολύκροτη υπόθεση των vouchers που ανάγκασε την κυβέρνηση σε οπισθοχώρηση με εντολή του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνει νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ. – Το Newsbomb.gr αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο.

Από την μία το κυβερνητικό επιτελείο κάνει λόγο για αστοχίες που έπρεπε να διορθωθούν και από την άλλη η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά ευθέως για σκάνδαλο την ώρα που ζητά την παραίτηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ξεκινώντας από το τελευταίο, τέτοιο θέμα δεν τίθεται, τουλάχιστον προς το παρόν. Τόσο οι πληροφορίες του Newsbomb.gr , όσο και οι δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών δείχνουν πως ο υπουργός Εργασίας δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στο συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο.

Το πολιτικό ζήτημα που προκύπτει από την απόφαση παύσης της διαδικασίας των vouchers είναι ότι μία διαδικασία που έτρεξε γρήγορα για να ρίξει χρήμα στην αγορά κατέληξε να γυρνά boomerang με αποτέλεσμα να υπάρχουν παράπονα τόσο για την εικόνα της όλης υπόθεσης όσο και για την ουσία αφού ουκ ολίγοι επιστήμονες είχαν διαμαρτυρηθεί. Όπως όμως μετέδιδε από την Πέμπτη το Newsbomb.gr κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν πως «έπρεπε να βρεθεί ένα εργαλείο χρηματοδότησης αυτών των ανθρώπων». Μάλιστα επιρρίπτουν την ευθύνη στην διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «αξιοποιήσαμε ένα υπάρχον εργαλείο που είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνοντας στην συγκεκριμένη αγορά πάνω από 200 εκατομμύρια τα προηγούμενα χρόνια».

«Ό,τι δεν λύνεται κόβεται» αναφέρουν χαρακτηριστικά, κυβερνητικά στελέχη μιλώντας στο Newsbomb.gr συμπληρώνοντας πως «η κυβέρνηση είναι εδώ όχι μόνο για να αναλάβει την ευθύνη των λαθών της αλλά και για να τα διορθώσει». Τονίζουν δε άλλωστε με μία δόση αυτοκριτικής πως «η δική μας αστοχία ήταν ότι δεν προλάβαμε να αξιολογήσουμε την διαδικασία των vouchers λόγω της ασφυκτικής πίεσης από την κρίση του κορονοϊού».

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Προ των πυλών το «καλοκαίρι του Covid-19» – Πώς θα είναι φέτος οι καλοκαιρινές διακοπές

Αποκάλυψη: Πότε θα ανοίξει και τι – Οι ημερομηνίες

Κορονοϊός – Τσιόδρας: Πού θα φοράμε μάσκα – Οδηγίες για τη σωστή χρήση της

Την ίδια ώρα, αυξάνονται τα δημοσιεύματα του αντιπολιτευόμενου Τύπου τα οποία κάνουν λόγο για σκάνδαλο που θα πρέπει να διερευνηθεί. «Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη είναι ένα επικίνδυνο μείγμα αδίστακτου κυνισμού και τραγικής ανικανότητας», διεμήνυσε από πλευράς του ο βουλευτής Μεσσηνίας και εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

«Συνιστά σκάνδαλο, το οποίο πρέπει να διερευνηθεί άμεσα. Και, βεβαίως, μετά από όλα αυτά η παραίτηση του συνιστά μονόδρομο», υπογραμμίζει ο Αλ. Χαρίτσης, και καταλήγει: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει υποχρέωση να δώσει εξηγήσεις στους πολίτες και για όλες τις πτυχές αυτού του φιάσκου αλλά και γιατί δεν αποπέμπει τον κ. Βρούτση».

Το Newsbomb.gr είχε από την Πέμπτη αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με την συμμετοχή στην διαδικασία των vouchers οι οποίες σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη «αποδεικνύουν ότι όχι μόνο δεν υπάρχει σκάνδαλο αλλά εμείς ήμασταν αυτοί που επιχειρήσαμε να ανοίξουμε την διαδικασία και σε άλλα ΚΕΚ την ώρα που τα προηγούμενα χρόνια μόλις το ¼ όσων συμμετείχαν σήμερα μοιράζονταν τις δουλειές».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbomb.gr οι πάροχοι της πλατφόρμας τηλεκατάρτισης δεν μπορούσαν να είναι άλλοι, αφού μόνοι αυτοί που συμμετείχαν και τώρα είχαν την τεχνογνωσία. «Είναι οι ίδιοι που και επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ παρείχαν τις πλατφόρμες», σημειώνουν πηγές του Μαξίμου στο Newsbomb.gr.

Από την κυβέρνηση απαντούν και στις κατηγορίες και τα δημοσιεύματα για προνομιακές σχέσεις υπουργών με τους ιδιοκτήτες των ΚΕΚ κάνοντας λόγο για αστειότητες. «Είναι γελοίο να μας κουνούν το δάχτυλο από τον ΣΥΡΙΖΑ όταν και επί διακυβέρνησής του, την δουλειά την έπαιρναν οι ίδιοι. Καμμία από τις εν λόγω εταιρείες δεν έχει αλλάξει την μετοχική της σύνθεση το προηγούμενο διάστημα», αποκαλύπτουν. Συνεπώς οι όποιες αιτιάσεις για σκάνδαλο αποκρούονται από την κυβέρνηση παραπέμποντας στα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ.

Το πολιτικό μπρα ντε φερ δεν έχει σταματήσει και απ’ ότι φαίνεται θα συνεχίσει για πολλές μέρες απουσία άλλων θεμάτων πολιτικού ενδιαφέροντος.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ