Κορονοϊός: Ο Τραμπ προτείνει ενδοφλέβια χορήγηση απολυμαντικού και ακτινοβόληση ασθενών


Την ακτινοβόληση των ασθενών με υπεριώδη ακτινοβολία και την ενδοφλέβια χορήγηση κάποιου είδους απολυμαντικού στον οργανισμό ασθενών με κορονοϊό προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Ειδικότερα, φαίνεται πως προχώρησε στις συγκεκριμένες «προτάσεις» μετά από αμερικανική έρευνα -την οποία ωστόσο παρερμήνευσε-, σύμφωνα με την οποία ο ιός εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στο φως του ηλίου και τις υψηλές θερμοκρασίες.

Όσον αφορά στην έρευνα, οι ερευνητές της αμερικανικής κυβέρνησης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο ιός SARS-CoV-2 που προκαλεί την ασθένεια Covid-19 επιβιώνει καλύτερα σε εσωτερικούς χώρους και σε ξηρές συνθήκες.

Αντίθετα χάνει την ισχύ του όταν αυξάνεται η θερμοκρασία και η υγρασία και κυρίως όταν εκτίθεται στο φως του ήλιου, δήλωσε ο Ουίλιαμ Μπράιαν, ο ασκών χρέη επικεφαλής στην Υπηρεσία Επιστημών και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερική Ασφάλειας των ΗΠΑ.

«Το πιο σημαντικό συμπέρασμά μας μέχρι στιγμής είναι η ισχυρή επιρροή που φαίνεται να έχει το φως του ήλιου στην εξόντωση του ιού, τόσο στις επιφάνειες όσο και στην ατμόσφαιρα», επεσήμανε ο Μπράιν.

«Παρατηρήσαμε αντίστοιχο αποτέλεσμα τόσο με τη θερμοκρασία όσο και με την υγρασία. Η αύξηση της θερμοκρασίας ή της υγρασίας ή και των δύο γενικά δεν ευνοεί τον ιό», τόνισε ο ίδιος παρουσιάζοντας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα της έρευνας.

Τα ευρήματα αυτά ενισχύουν τις ελπίδες ότι ο κορονοϊός θα μιμηθεί τη συμπεριφορά άλλων αναπνευστικών ασθενειών, όπως η γρίπη, η οποία γενικά είναι λιγότερο μολυσματική όταν αυξάνεται η θερμοκρασία.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΤΟΥ ΙΟΥ

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ