Κορονοϊός – Γεννηματά: H ευθύνη για την κομπίνα με τα voucher ανήκει πρώτα στον Μητσοτάκη


Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής, για την υπόθεση της τηλεκατάρτισης, των voucher και των Κέντρων Εκαπιδευτικής Κατάρτισης. 

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στην Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσηςξεκίνησε την ομιλία της η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, εκτιμώντας ότι οι ηγεσίες της ΕΕ «φάνηκαν για μια ακόμα φορά κατώτερες των περιστάσεων», ενώ κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στις πρωτοβουλίες για ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ και «να μην κρυφτεί πίσω απο τις εισηγήσεις Μακρόν, Κόντε και Σάντσεθ».

«Στο Συμβούλιο Κορυφής, για άλλη μια φορά, δεν πάρθηκαν αποφάσεις. Με δισταγμούς δεν πάει μπροστά η Ένωση. Η κρίση δεν αντιμετωπίζεται με παυσίπονα και ασπιρίνες», επισήμανε, για να συμπληρώσει:

«Θέλει νέο χρήμα και ευρωπαϊκό σχέδιο Μάρσαλ, ευρωπαϊκά ομόλογα, επιχορηγήσεις και όχι δάνεια στα κράτη-μέλη».

«Ο Μητσοτάκης θα πρέπει να πρωτοστατήσει σε όλα αυτά και όχι να κρυφτεί πίσω από δηλώσεις άλλων αρχηγών κρατών», τόνισε.

Αναφορικά με το πρόγραμμα τηλεκατάρτισης επιστημόνων, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής μίλησε για σκάνδαλο και κομπίνα, ενώ έβαλε στο κάδρο των ευθυνών τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Τι συνέβη στο σκάνδαλο με τα voucher; Χρησιμοποιήθηκε η ανάγκη στήριξης των επιστημόνων για να δοθούν 36 εκατ ευρώ σε εταιρίες που θα έστηναν ψηφιακές πλατφόρμες οι οποίες ανήκουν σε 3-4 επιχειρηματίες φίλους της ΝΔ. Αυτό αποκαλύφθηκε και η κυβέρνηση έσπευσε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

«Επιμένουμε να διερευνηθεί η υπόθεση. Να βγουν όλα στο φως. Έγγραφο της ΕΕ αποκάλυψε ότι θα μπορούσαν να επιδοτηθούν απευθείας οι εργαζόμενοι. Δεν το ζήτησε η κυβέρνηση. Πονηριές και ψέματα. Πρώτοι καταγγείλαμε το στήσιμο της κομπίνας. Η υποχώρηση Μητσοτάκη δεν τον απαλλάσσει. Απο αυτόν εκπορεύονται οι αποφάσεις. Η ευθύνη ανήκει πρώτα στον πρωθυπουργό. Στο πρωθυπουργικό γραφείο άλλωστε συμφωνήθηκε και παρουσιάστηκε το πρόγραμμα γι αυτό και παραμένει στην θέση του ο υπουργός Εργασίας. Δεν μπορεί η κρίση να αποτελεί πρόσχημα για αδιαφάνεια».

Πέραν αυτών η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επανέλαβε ότι το πρώτιστο μέλημα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής από την πανδημία και η στήριξη του ΕΣΥ, ενώ πρόσθεσε ότι πρέπει να δοθεί παράλληλη μάχη για να κρατηθεί όρθια η οικονομία.

«Στηρίζουμε την προσπάθεια κατά της πανδημίας και άλλωστε γι’ αυτό επιμένουμε και στην ενίσχυση του ΕΣΥ και γι’ αυτό συμβάλλουμε με προτάσεις, όμως αυτό δεν σημαίνει σιωπή και ανοχή απέναντι σε απαράδεκτες ενέργειες της κυβέρνησης», υπογράμμισε.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ