Κορονοϊός: Συναγερμός για δομές φιλοξενίας και νοσηλείας – Πώς θα αντιμετωπιστεί η εξάπλωση του ιού


Συναγερμός έχει σημάνει στο υπουργείο Υγείας από το απόγευμα της Πέμπτης (23/04) μετά τα κρούσματα κορονοϊού σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι και στην κλινική που βρίσκεται στο Ελληνικό

Σύμφωνα με το Open, η επιστημονική ομάδα του υπουργείου Υγείας πρόκειται να έχει αλλεπάλληλες συνεδριάσεις, με κύριο σκοπό τη δημιουργία υγειονομικής ομπρέλας προστασίας για τέτοιου είδους δομές, όπου μπορεί να υπάρξουν εστίες μετάδοσης του κορονοϊού.

Η ανησυχία που υπάρχει στο υπουργείο Υγείας έχει να κάνει με το επόμενο διάστημα, καθώς υπάρχει φόβος για δημιουργία νέων εστιών διασποράς του ιού. Για το λόγο αυτό καταστρώνουν σχέδιο μέσω του οποίου θα μπορούν να αποφευχθούν εστίες μετάδοσης του ιού.

Μάλιστα, σύμφωνα με το δελτίο ειδήσεων του Open TV μπορεί να γίνουν έλεγχοι και σε άλλες κλινικές, λαμβάνοντας ως δεδομένο ότι στην κλινική Ταξιάρχαι υπήρχαν γιατροί που συνεργάζονταν και με άλλες δομές.

Μεταξύ των μέτρων είναι πιθανόν να μοιραστούν μέσα προστασίας σε δομές και κατασκηνώσεις, αλλά και να γίνουν δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε δομές υγείας ή σε δομές που φιλοξενούνται Ρομά, πρόσφυγες και μετανάστες.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ