Κορονοϊός: Παρατείνονται τα μέτρα προστασίας στις Ένοπλες Δυνάμεις

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία του κορονοϊού στην Ελλάδα, οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να προφυλαχθεί το προσωπικό τους από την εξάπλωση του κοροναϊού COVID-19 και να διατηρηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα στην παρούσα κρίσιμη περίοδο. Παράλληλα, συνεισφέρουν στην υγειονομική θωράκιση της χώρας προσφέροντας εξειδικευμένο προσωπικό και κατάλληλα μέσα.

Το ΓΕΕΘΑ και τα επιτελεία των Κλάδων αντιδρώντας άμεσα και αποτελεσματικά προέβησαν στη λήψη ενεργειών και ενδεδειγμένων μέτρων, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των επιστημόνων.

Σήμερα, 24 Απριλίου, πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη υπό τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ με τη συμμετοχή των Αρχηγών των ΓΕ Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας, καθώς και των Διευθυντών Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ και των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου αποτιμήθηκαν και αξιολογήθηκαν τα μέχρι στιγμής ληφθέντα μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας στις ΕΔ.

Δεδομένων των αποφάσεων και κατευθύνσεων του Υπουργείου Υγείας και της Κυβέρνησης για το θέμα, αποφασίστηκε η παράταση ισχύος του συνόλου των ήδη ληφθέντων μέτρων μέχρι τις Μαΐου 2020.

Επίσης και κατά την διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε λεπτομερώς ο «οδικός χάρτης» σταδιακής απόσυρσης των ληφθέντων μέτρων και η εν χρόνω επαναφορά στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας σε σύμπλευση και με βάση τις κατευθύνσεις των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ