Κορονοϊός: Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ζητά να αποκατασταθεί ο πλοίαρχος του «Θίοντορ Ρούζβελτ»

Κορονοϊός: Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ θα «εξετάσει διεξοδικά» την προκαταρκτική έρευνα του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) για το ξέσπασμα του νέου κορονοϊού στο αεροπλανοφόρο Theodore Roosevelt και στη συνέχεια θα συναντηθεί με την ηγεσία του ΠΝ για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα, ανακοίνωσε αργά την Παρασκευή το Πεντάγωνο.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση, ο Έσπερ ενημερώθηκε προφορικά από τον υπηρεσιακό υφυπουργό Πολεμικού Ναυτικού και τον Αρχηγό Ναυτικών Επιχειρήσεων.

«Μόλις ο υπουργός παραλάβει ένα γραπτό αντίγραφο της ολοκληρωμένης έρευνας, σκοπεύει να επανεξετάσει διεξοδικά την έκθεση και θα συναντηθεί ξανά με την ηγεσία του ΠΝ για να συζητήσει τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε το Πεντάγωνο.

Την Παρασκευή (24/4), η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού, κάνοντας μια πρωτόγνωρη στροφή 180 μοιρών, συνέστησε να επανέλθει στη θέση του ο πλοίαρχος του αεροπλανοφόρου, το πλήρωμα του οποίου τον χαιρέτισε σαν ήρωα, πρόθυμο να ρισκάρει τη δουλειά του για να σώσει τους ναύτες.

Η ηγεσία του Πολεμικού Ναυτικού έκανε αυτήν την εισήγηση στον Έσπερ, μόλις τρεις εβδομάδες αφότου ο πλοίαρχος Μπρετ Κροζίερ απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του. Είχε προηγηθεί η διαρροή μιας επιστολής του που περιέγραφε με δραματικούς τόνους την κατάσταση πάνω στο αεροπλανοφόρο, όπου πολλοί είχαν προσβληθεί από την Covid-19 και ζητούσε τη λήψη μέτρων.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ