Γιατί πολλοί που αγοράζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα γκρινιάζουν;


Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται ολοένα και καλύτερα, όμως όλο και λιγότεροι ιδιοκτήτες τους μένουν ικανοποιημένοι.  

Του Γιάννη Σκουφή

Μια έρευνα της εταιρείας USCALE στη Γερμανία έδειξε πως παρόλο που το αυτοκίνητα που κινούνται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια που αποθηκεύεται σε μπαταρίες γίνονται όλο και πιο εξελιγμένα και ώριμα οι ιδιοκτήτες τους δεν είναι ευχαριστημένοι. Έτσι ενώ πέρυσι το 77% θα σύστηνε σε κάποιον το ηλεκτρικό του αυτοκίνητο φέτος μόνο το 59% θα έκανε κάτι ανάλογο.

Ένας από τους βασικούς λόγους είναι ότι όσο τα EVs (Electric Vehicles) γίνονται πιο πολλά τόσο ο αριθμός των λεγόμενων Early Adapters, των ανθρώπων που υιοθετούν πρώτοι νέες τεχνολογίες και είναι και διατεθειμένοι να συγχωρήσουν τα προβλήματα νεότητά τους, μειώνεται. Και οι υπόλοιποι που γίνονται όλο και πιο πολλοί έχουν υψηλές απαιτήσεις, ανάλογες με αυτές που έχουν από ένα συμβατικό μοντέλο, οι οποίες σε κάποιο βαθμό δεν καλύπτονται.

Και κυρίως στους τομείς που χαρακτηρίζουν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όπως η ανάκτηση ενέργειας ή η ευκολία χειρισμού. Επίσης ένα άλλο σημείο που δημιουργεί κακές εντυπώσεις είναι οι εφαρμογές για smartphones που είναι διαθέσιμες για πολλά EVs. Εδώ τα θέματα είναι η αδυναμία σύνδεσης και στη συνέχεια η ρύθμιση και ο έλεγχος της διαδικασίας φόρτισης.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν αρκετοί και με τα βύσματα φόρτισης που εξακολουθούν να είναι πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους, ενώ ένας ακόμα τομέας που προβληματίζει τους κατόχους ηλεκτρικών μοντέλων είναι οι αυξημένοι θόρυβοι και τριγμοί από το αμάξωμα. Οι οποίοι σαφώς και δεν οφείλονται σε υποδεέστερη ποιότητα κατασκευής αλλά στην απουσία του κινητήρα εσωτερικής καύσης που με το δικό του θόρυβο καλύπτει όλους σχεδόν τους άλλους που στα αθόρυβα ηλεκτρικά έρχονται στο προσκήνιο.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ