Πότε θα μπει το επίδομα ενοικίου και το επίδομα παιδιού


Την Πέμπτη 30 Απριλίου, θα πληρωθούν όλα τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ.

Πρόκειται για τα προνοιακά Αναπηρικά και Διατροφικά Επιδόματα, το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (ΚΕΑ), το επίδομα ενοικίου, το επίδομα στεγαστικής συνδρομής, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφαλίστων υπερηλίκων, το επίδομα των ανασφάλιστων υπερηλίκων, το επίδομα ομογενών, το επίδομα γέννησης και το επίδομα παιδιού.

Η πληρωμή μηνός Απριλίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαρτίου 2020 και έχει εγκριθεί) του Επιδόματος Ενοικίου – Στέγασης θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Απριλίου 2020, δηλαδή την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Η πληρωμή μηνός Απριλίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 31 Μαρτίου 2020 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Απριλίου 2020 δηλαδή την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020.

Παράλληλα, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου εισοδήματος 2020, πρώην ΚΕΑ και του επιδόματος στέγασης ενημερώνονται μέσω SMS και e-mails για την παράταση της ισχύος της αίτησής τους κατά ένα μήνα ακόμη χωρίς να χρειάζεται να μεταβούν στο Δήμο που ανήκουν ή σε Κέντρο Κοινότητας.

Υπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΚΕΑ παραμένει ανοιχτή ώστε οι ενδιαφερόμενοι να την επισκέπτονται και να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους ανά πάσα στιγμή.

Παράλληλα, όπως διευκρινίζει ο ΟΠΕΚΑ, η καταβολή του επιδόματος γέννησης που θα γίνει στις 30 Απριλίου αφορά στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31-3-2020.

Σε ό,τι αφορά το επίδομα παιδιού σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ η δεύτερη δόση θα καταβληθεί στις 29 Μαΐου καθώς το επίδομα παιδιού καταβάλλεται σε δίμηνες δόσεις.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ