Δάσκαλος – ήρωας: Περπατάει καθημερινά 8 χιλιόμετρα για να παραδώσει γεύματα στους μαθητές του


Φροντίζει να παίρνουν κάθε μέρα τα δωρεάν γεύματα που δικαιούνται 78 μαθητές του σχολείου του.

Όταν έκλεισαν τα σχολεία στην Αγγλία λόγω κορονοϊού, ο Zane Powles, υποδιευθυντής στο Western Primary School στο Λινκοσάιρ, ανέλαβε δράση ώστε κανένας από τους μαθητές του σχολείου να μη χάσει τα δωρεάν γεύματα που δικαιούνταν.

Έτσι, αποφάσισε να τα πηγαίνει ο ίδιος στα σπίτια τους!

Καθημερινά περπατάει 8 χιλιόμετρα κουβαλώντας σε σακίδια τα πακεταρισμένα γεύματα που ζυγίζουν πάνω από 18 κιλά και τα αφήνει σε 78 μαθητές.

Παράλληλα τους δίνει και τις εργασίες που πρέπει να κάνουν.

Ο Zane Powles, πρώην στρατιώτης και μέλος των Grenadier Guards, έχει αναδειχθεί ήρωας στην περιοχή αφού εκτός από τα γεύματα, τσεκάρει αν οι μαθητές είναι καλά στην υγεία τους και αν όντως παραλαμβάνουν το φαγητό.

Γι΄αυτό και πάντα περιμένει όταν αφήνει το πακέτο με το φαγητό στην πόρτα, να δει αν βγαίνουν να το πάρουν.

Τα γεύματα τα ετοιμάζει καθημερινά το προσωπικό του σχολείου και περιλαμβάνουν σάντουιτς, φρούτα, chips και επιδόρπιο.

«Τα παιδιά πραγματικά χαίρονται όταν με βλέπουν, μέχρι τη στιγμή που αντικρίζουν τις εργασίες», λέει με χιούμορ ο Powles στο goodmorningamerica και προσθέτει: «Είναι πολύ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι όλες οι οικογένειες των μαθητών είναι καλά και παράλληλα τα παιδιά διατηρούν την επαφή τους με το σχολείο μέσα από τις εργασίες».

Η ιδέα για την κατ΄οίκον διανομή γευμάτων προέκυψε όταν η διοίκηση του σχολείου θεώρησε ότι δεν ήταν εφικτό να έρχονται οι οικογένειες να παραλαμβάνουν τα χορηγούμενα γεύματα από τις σχολικές εγκαταστάσεις.

Έτσι, ο Zane Powles ανέλαβε να παραδίδει φαγητό σε 78 μαθητές ενώ ο διευθυντής Kim Leach με έναν ακόμα δάσκαλο πηγαίνουν με το αυτοκίνητο 25 δωρεάν γεύματα σε οικογένειες μαθητών που ζουν πιο μακριά.

Το 41% των μαθητών του σχολείου δικαιούνται δωρεάν γεύματα ενώ το 34% των παιδιών στη συγκεκριμένη πόλη ζουν στη φτώχεια.

«Οι γονείς και τα παιδιά βγαίνουν στο παράθυρο να με χαιρετήσουν, άλλοι έχουν διάθεση για κουβέντα», λέει ο Powels ο οποίος νιώθει λίγο αμήχανα από τις ευχαριστίες και τα εγκωμιαστικά σχόλια που εισπράττει καθημερινά.

«Είναι μια ομαδική δουλειά, δεν είμαι μόνο εγώ. Οι άλλοι δάσκαλοι οδηγούν χιλιόμετρα μακριά για να παραδώσουν τα γεύματα, επικοινωνούμε με τις οικογένειες να δούμε αν είναι καλά, ετοιμάζουμε όλοι μαζί τα γεύματα καθημερινά και ελπίζουμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια έχει ένα θετικό αποτέλεσμα στην ψυχολογία των μαθητών και των οικογενειών τους», καταλήγει ο Powels.

Πηγή: Mothersblog.gr



Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ