«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν είναι ζωντανός» – Τι θα συμβεί αν πεθάνει ο Βορειοκορεάτης δικτάτορας


Τα σενάρια γύρω από την υγεία του Βορειοκορεάτη ηγέτη πληθαίνουν. Κανείς δεν τον έχει δει τις τελευταίες ημέρες, καθώς δεν έχει παρευρεθεί σε πολύ σημαντικές γιορτές του καθεστώτος του

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, κορυφαίος αξιωματούχος της Σεούλ θεωρεί ότι ο Κιμ Γιονγκ Ουν ζει και είναι πολύ καλά στην υγεία του.

«Είναι ζωντανός και καλά», δήλωσε ο Τσουνγκ-ιν Μούν, πρώην σύμβουλος εξωτερικής Πολιτικής της Νότιας Κορέας, σημειώνοντας ότι η θέση της Σεούλ είναι πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν δεν έχει πεθάνει.

Τόνισε πως ο Κιμ Γιονγκ Ουν μένει στην επαρχία Γουνσάν της Βόρειας Κορέας από της 13 Απριλίου και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε παρατηρήσει ύποπτες κινήσεις μέχρι στιγμής».

Σιγή ιχθύος από την Πιονγιάνγκ
Σε θρίλερ εξελίσσεται η μοίρα του Κιμ Γιονγκ-Ουν καθώς η Πιονγιάνγκ δεν επιβεβαιώνει, αλλά ούτε και διαψεύδει οτιδήποτε σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ανώτερου ηγέτης της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα διατηρεί κάθε μυστικότητα σε οποιαδήποτε πληροφορία, οπότε δεν είναι τόσο περίεργο το γεγονός πως δεν έχει ανακοινώσει τίποτα. Όμως το παρελθόν δείχνει πότε θα γίνει η ανακοίνωση, αν και εφόσον ο 36χρονος Κιμ, έχει πεθάνει.

Ο τελευταίος θάνατος Βορειοκορεάτη ηγέτη, ήταν στις 19 Δεκεμβρίου του 2011, όταν ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ, πατέρας του Κιμ Γιονγκ-Ουν, είχε «φύγει» από την ζωή. Ο θάνατός του μεταδόθηκε από το κρατικό κανάλι, ωστόσο ο Ιλ είχε πεθάνει πολύ νωρίτερα!

Συγκεκριμένα, η παρουσιάστρια του δελτίου, Ri Chun-hee, είχε ανακοινώσει πως ο Ιλ είχε πεθάνει στις 17 Δεκεμβρίου από καρδιακή ανακοπή ενώ βρισκόταν στο πολυθρύλητο τρένο της οικογένειας, έξω από την Πιονγκγιανγκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως και για την τύχη του Ιλ, οι μυστικές υπηρεσίες όλων των κρατών δεν γνώριζαν τίποτα και μόνο με εικασίες μπορούσαν να αναφερθούν στην τύχη του.

Αρκετές φορές, δε, είχαν αναφέρει πως ο Ιλ ήταν νεκρός ωστόσο δεν ίσχυε.

Απομένει φυσικά να δούμε αν οι γιαπωνέζικες, αλλά και κινέζικες, αναφορές δικαιωθούν σχετικά με τον θάνατο του Ουν, ο οποίος θα ανακοινωθεί από την κρατική τηλεόραση της χώρας.

Μέχρι τότε, το μυστήριο σχετικά με το μέλλον του βορειοκορεατικού καθεστώτος θα πυκνώνει…

Τα σενάρια για την επόμενη μέρα
Ο Ντέιβιντ Μάξγουελ, ταγματάρχης ε.α. των ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και συνεργάτης της δεξαμενής σκέψης “Foundation for Defenseof Democracies”, επεσήμανε ότι δεν είναι ξεκάθαρη η σειρά διαδοχής στη Βόρεια Κορέα.

«Μονάδες του Λαϊκού Στρατού της Βόρειας Κορέας θα συναγωνιστούν για πόρους και την επιβίωση κι αυτό θα οδηγήσει σε εσωτερικές συρράξεις, που μπορεί να κλιμακωθούν σε εκτεταμένο εμφύλιο πόλεμο», δήλωσε στους Military Times.

Ο αντιστράτηγος Τσουν Ιν Μπουμ, πρώην επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων της Νότιας Κορέας, συμφωνεί ότι το ζήτημα της διαδοχής του Κιμ Γιονγκ Ουν θα διχάσει το καθεστώς της Βόρειας Κορέας σε αντιμαχόμενα στρατόπεδα προκαλώντας «χάος, πόνο για τον πληθυσμό και αστάθεια».

Ο διάδοχος που έχει επιλεγεί για να αναλάβει μετά τον Κιμ Γιονγκ Ουν τα ηνία της Βόρειας Κορέας δεν είναι γνωστός, αν και η πρόσφατη προαγωγή της αδελφής του αφήνει να εννοηθεί ότι πιθανώς να προετοιμάζεται για έναν τέτοιο ρόλο.

Σε περίπτωση που ξεσπάσουν εκτεταμένες ταραχές στη Βόρεια Κορέα, ο Ντέιβιντ Μάξγουελ λέει ότι ίσως να μην έχουν άλλη επιλογή η Ουάσιγκτον και η Σεούλ από το να εμπλακούν.

«Η συμμαχία ΗΠΑ- Νότιας Κορέας θα πρέπει να είναι έτοιμη να διασφαλίσει ολόκληρο το πρόγραμμα όπλων μαζικής καταστροφής της Πιονγιάνγκ, πυρηνικά, χημικά, βιολογικά όπλα, τους χώρους αποθήκευσης και τις μονάδες παραγωγής τους καθώς και τους επιστήμονες και τεχνικούς που μετέχουν σ’ αυτό. Πρόκειται για μια επιχείρηση που μπροστά της θα ωχριούν εκείνες στο Αφγανιστάν και το Ιράκ», τόνισε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ