Δραγασάκης: Οι συνέπειες της κρίσης μπορεί να είναι οδυνηρές – Kίνδυνος νέων μνημονίων

«Ο κίνδυνος νέων μνημονίων θα είναι υπαρκτός όσο θα υπάρχουν και δυνάμεις που θα τα επιθυμούν. Αυτόν τον κίνδυνο με κάθε τρόπο πρέπει να το αποκρούσουμε με όλες μας τις δυνάμεις», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Δραγασάκης σε συνέντευξή του στο Mega.

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας και πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι: «Σε αυτήν την κρίση δεν βρισκόμαστε σε συνθήκες “ελατηρίου”, δηλαδή όσο πιο χαμηλά πάμε τόσο πιο ψηλά θα ανέβουμε, αλλά, αντίθετα, η συνθήκη είναι σαν το “πηγάδι”, όσο πιο βαθιά πέσεις τόσο πιο δύσκολα θ’ ανέβεις».

«Αρα χρειαζόμαστε γενναία, σε σωστό χρόνο και σχεδιασμένα μέτρα», υπογράμμισε.

Επιπλέον τόνισε ότι «γι’ αυτό χρειαζόμαστε εμπροσθοβαρείς πολιτικές στήριξης της οικονομίας και της κοινωνίας» και πως «αυτό σημαίνει σίγουρα περισσότερα κονδύλια, αλλά κυρίως έγκαιρα δοσμένα και κατανεμημένα με σχέδιο».

«Στήριξη που θα ‘ρθει αργά ή χωρίς σχέδιο θα ναι “σπαταλημένη”», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο:

Ο κ. Δραγασάκης τόνισε ότι «οι συνέπειες της κρίσης που ζούμε θα είναι οδυνηρές αν αύριο ο εργαζόμενος μείνει χωρίς δουλειά ή με μισό μισθό, αν η μικρή επιχείρηση βάλει λουκέτο, αν όλοι όσοι έχουν ανάγκη δεν έχουν την απαραίτητη στήριξη της πολιτείας».

Επισήμανε, τέλος, ότι «αν η ευρωπαϊκή στήριξη έρθει μέσω δανείων πάλι και με ειδικούς όρους, τότε σύντομα η Ευρώπη και πολλά κράτη της θα βρεθούν μπροστά σε νέα αδιέξοδα».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ