Κορονοϊός: Συνεχίζονται τα ευχάριστα νέα από τη Γερμανία

Κορονοϊός στην Ευρώπη: Όλα τα τελευταία στοιχεία από το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ (RKI).

Μειωμένος είναι για μια ακόμα ημέρα είναι ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τον covid-19, στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε και ανήρτησε στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το εξειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες, Robert Koch-Institut, 110 ασθενείς κατέληξαν μέσα σε ένα 24ωρο «χτυπημένοι» από κορονοιό. Τις προηγούμενες 24 ώρες, είχαν καταγραφεί 140 θάνατοι.

Πλέον το σύνολο των θανάτων στην ισχυρότερη οικονομία της Ευρώπης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, φθάνει τους 5.750.

Παράλληλα, εντοπίστηκαν ακόμη 1.018 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε 155.193, κατά τα στοιχεία του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Έτσι χαλαρώνει τα μέτρα η Γερμανία

Στη χώρα επιτράπηκε η επαναλειτουργία των εμπορικών καταστημάτων με επιφάνεια μικρότερη των 800 τ.μ. και από τη Δευτέρα θα είναι υποχρεωτική η χρήση προστατευτικής μάσκας (που μπορεί να είναι και ένα υφασμάτινο μαντίλι) τουλάχιστον για τους επιβάτες των μέσων μαζικής μεταφοράς και τους πελάτες των εμπορικών καταστημάτων.

Ο υπουργός Υγείας έχει τονίσει πως η τήρηση της κοινωνικής απόστασης και οι αυστηρότεροι κανόνες υγιεινής θα παραμείνουν σε ισχύ για μήνες.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ