Κορονοϊός: Έτσι θα είναι φέτος το καλοκαίρι στην Ελλάδα – Οι κανόνες σε ξενοδοχεία και παραλίες

Τα νέα δεδομένα που έφερε ο κορονοϊός στη ζωή μας, επιτάσσουν αλλαγές και στον τρόπο που περνάμε τα καλοκαίρια μας

Οι εικόνες από παραλίες με τον ένα πάνω στον άλλο, από πισίνες γεμάτες κόσμο, και τουριστικά λεωφορεία με δεκάδες επιβάτες θα αποτελέσουν παρελθόν και το νέο μας… παρόν θα έχει κανόνες.

Η Ελλάδα, μια χώρα που βασίζεται όσο λίγες στον τουρισμό, θα λάβει μέτρα ώστε αυτός να επανεκκινήσει και να υποστεί τη λιγότερη δυνατή ζημιά, εν μέσω κρίσης.

Στα μέτρα αυτά αναφέρεται το αφιέρωμα του Guardian με τίτλο «Η Ελλάδα ετοιμάζει νέους κανόνες για τον τουρισμό με την ΕΕ, μετά τον κορονοϊό».

Στο εν λόγω δημοσίευμα αναφέρεται χαρακτηριστικά πως όσοι έχουν στο μυαλό τους «γεμάτες παραλίες και τουριστικά λεωφορεία, ή γεμάτες πτήσεις και ξενοδοχεία» να το ξεχάσουν.

Φιλοξενώντας μάλιστα δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, αναφέρονται στο πως θα επαναλειτουργήσει ο τουρισμός στη χώρα, κάτω από «ειδικούς κανόνες» ώστε να εμποδιστεί κατά το δυνατόν, τυχόν νέα εξάπλωση του κορονοϊού.

«Αν σκεφτόμαστε να ταξιδέψουμε φέτος, αυτό θα πρέπει να γίνεται κάτω από νέους κανόνες. Πρέπει να εφαρμόσουμε νέους κανόνες για τα ξενοδοχεία, τις παραλίες, τις πισίνες, ακόμη και τους πρωινούς μπουφέδες στα ξενοδοχεία και για τα τουριστικά λεωφορεία», αναφέρει στον Guardian ο υπουργός, που πριν μερικές ημέρες είχε μιλήσει και στο BBC για το πως θα πορευτεί η Ελλάδα στον τομέα του τουρισμού.

Συζητήσεις των υπουργών Τουρισμού της ΕΕ

Σήμερα, οι υπουργοί του κλάδου στην ΕΕ, θα συζητήσουν για το νέο πλαίσιο κανονισμών που θα πρέπει να εφαρμοστεί, ώστε να επανεκκινήσει ο κλάδος, αλλά κάτω από όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρξει δεύτερο κύμα πανδημίας.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως στην ατζέντα των συζητήσεων είναι πέρα από την θερμοκρασία την οποία θα παίρνουν από τους ταξιδιώτες και τα «πιστοποιητικά κορονοϊού» που σκέφτονται ως ένα μέτρο προφύλαξης. Ακόμη θα συζητηθεί να γίνονται και εξετάσεις αίματος πριν ταξιδέψουν με προορισμό άλλη χώρα.

Guardian: Η Ελλάδα τα κατάφερε καλύτερα απ’ όσο αναμενόταν με τον κορονοϊό

Ο τουρισμός είναι ένας κλάδος που απασχολεί 75 εκ. ανθρώπους στην Ευρώπη, όπως αναφέρει ο Guardian, που επισημαίνει ότι το 20% των εσόδων της Ελλάδας εξαρτάται από αυτόν τον κλάδο.

Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά και στην ζημιά που έχει υποστεί ο τουριστικός κλάδος στην Ελλάδα από την κρίση του κορονοϊού, καθώς και στον αριθμό των κρουσμάτων και των θανάτων, τους οποίους συγκρίνει με άλλους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Τουρκία, αναφέροντας πως «η Ελλάδα τα έχει καταφέρει πολύ καλύτερα απ’ ότι ίσως αναμενόταν».

Στη συνέχεια γίνεται αναφορά στο θερμό κλίμα της Ελλάδας, ιδίως μετά τον Ιούλιο, όπου ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως ελπίζει ότι η τουριστική σεζόν θα ανοίξει.

Όταν χαλαρώσουν τα μέτρα, ένας καλός μήνας θα χρειαστεί ώστε να προετοιμάσουμε το έδαφος για να επανεκκινήσει ο τουρισμός. Τουριστικά πρακτορεία περιμένουν και ελπίζουν να βγάλουμε κανόνες που θα επιτρέψουν τους επισκέπτες. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία, μία προσοχή και να σκεφτούμε καλά πως θα πράξουμε ώστε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», κατέληξε στις δηλώσεις του ο κ. Θεοχάρης.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ