Κορονοϊός: Αυτό είναι το σχέδιο άρσης των μέτρων – Το χρονοδιάγραμμα που θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης


Κορονοϊός – Όλες οι Ειδήσεις:  Πότε ανοίγουν καταστήματα, πότε οι εκκλησίες και πότε τα σχολεία. – Ο Στέλιος Πέτσας έδωσε το χρονοδιάγραμμα επιστροφής στην κανονικότητα παραπέμποντας στο διάγγελμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη στις 18:00.

 

«Σκοπός δεν ήταν να μείνουμε για πάντα κλεισμένοι στα σπίτια μας αλλά να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ξεκινώντας την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Μετά την λήξη των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν έως τις 4 Μαΐου, το συγκροτημένο σχέδιο της Κυβέρνησης θα αρχίσει να ξεδιπλώνεται σε επιμέρους στοχευμένες φάσεις, διαδοχικά μέσα στους μήνες Μάιο και Ιούνιο.

Ο κανόνας θα είναι ότι τα στάδια άρσης των περιοριστικών μέτρων να απέχουν χρονικά μεταξύ τους, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αξιολογείται συνεχώς η εξέλιξη της πανδημίας.

Αρχικά θα ανοίξουν τα κομμωτήρια, οι επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου και προσωπικής υγιεινής, με συγκεκριμένους κανόνες σχετικά με την εξυπηρέτηση του κοινού.

Στη συνέχεια θα ανοίξουν σταδιακά – και σε εύλογη χρονική απόσταση μεταξύ τους – οι βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Σε επόμενη φάση θα ανοίξουν οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις, οι επιχειρήσεις εστίασης, πάντοτε υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και εφόσον εξελίσσεται ομαλά η υγεία του πληθυσμού.

Ανοιχτές θα είναι και οι εκκλησίες για ατομική λατρεία από τα πρώτα βήματα της αποκλιμάκωσης των περιοριστικών μέτρων, ενώ σε επόμενο στάδιο, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν, με συγκεκριμένους κανόνες και μέτρα προστασίας, τις λειτουργίες τους και για το ποίμνιο.

Εν συνεχεία, θα ανοίξουν οι ξενοδοχειακές μονάδες αρχικά 12μηνης διάρκειας και – αφού διευθετηθεί και το θέμα των μεταφορών – και τα εποχικά τουριστικά καταλύματα από τέλος Ιουνίου-αρχές Ιουλίου.

Η φιλοσοφία και οι διαδοχικές φάσεις του Σχεδίου μετάβασης στη «νέα κανονικότητα» θα ανακοινωθούν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αύριο Τρίτη 28 Απριλίου στις έξι το απόγευμα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ