Χαρίτσης: Η κυβέρνηση θέλει τα μέσα ενημέρωσης φερέφωνά της

Σε σημερινή συνέντευξή του, ο Αλέξης Χαρίτσης αναφερόμενος στο ζήτημα της ενίσχυσης των ΜΜΕ, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «προσπαθεί να δημιουργήσει media που θα λειτουργούν ως φερέφωνό της».

Μιλώντας στον ρ/σ Θέμα, ο κ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε ότι «τα media πρέπει να ενισχυθούν – κάτι που πρώτη έπραξε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- με κανόνες, αξιοκρατία και πλήρη εικόνα για το που πηγαίνει το δημόσιο χρήμα».

«Την ίδια μέρα που ο υπουργός επικρατείας ανακοινώνει ότι από το Μάιο θα κοπεί για πολλούς το επίδομα των 800 ευρώ, μας λέει επίσης ότι υπάρχουν χρήματα για να ενισχυθούν τα media κατά το δοκούν με 9 εκ ευρώ» συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι «ακόμη περιμένουμε τη λίστα με τα μέσα που έλαβαν τα πρώτα 11 εκατ. ευρώ επιχορήγησης».

Για την πρώτη κατοικία

Ο κ. Χαρίτσης προανήγγειλε «νέες πρωτοβουλίες εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να δοθεί λύση στο ζήτημα της προστασίας της πρώτης κατοικίας», υπενθυμίζοντας υπενθυμίζοντας πως η τροπολογία που κατέθεσε πρόσφατα η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ για παράταση του καθεστώτος προστασίας απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. «Έχουμε φτάσει στο παραένα και η κυβέρνηση δεν έχει αντιμετωπίσει το τεράστιο αυτό κοινωνικό ζήτημα που πρόβλημα που απασχολεί δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά», τόνισε.

«Οι διεθνείς οίκοι προβλέπουν σημαντική ύφεση για την παγκόσμια οικονομία, η οποία θα πλήξει την Ελλάδα περισσότερο από όλες τις χώρες του ανεπτυγμένου κόσμου» προειδοποίησε ο Αλ. Χαρίτσης. «Η οικονομική κρίση όμως δεν είναι φυσικό φαινόμενο και πρέπει να αντιμετωπιστεί τώρα για να μην μαζεύουμε συντρίμμια σε λίγους μήνες», τόνισε.

«Η ελληνική οικονομία, χρειάζεται γενναία ενίσχυση της ρευστότητας τώρα», συνέχισε ο εκπρόσωπος Τύπου, τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να περιμένουμε να αλλάξει μυαλά η Ευρώπη». Όπως είπε, «έχουμε τις δυνατότητες να προχωρήσουμε, για τρεις λόγους: δεν υπάρχουν περιορισμοί στα πρωτογενή πλεονάσματα, οι δαπάνες για τον κορονοϊό δεν προσμετρώνται στο δημοσιονομικό αποτέλεσμα, και διαθέτουμε το ταμειακό απόθεμα, το μαξιλάρι ασφαλείας’ των 37 δις. ευρώ που δημιούργησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ