Αναπτυξιακή Τράπεζα: Χορηγήσεις δανείων με επιδότηση επιτοκίου- Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Άνοιξαν οι «στρόφιγγες» για δάνεια με επιδότηση επιτοκίου – Αφορά σε κεφάλαια κίνησης που θα ενισχύσουν εταιρείες που πλήττονται από τον κορονοϊό. 

Τη διάθεση του νέου δανειοδοτικού προϊόντος παροχής κεφαλαίων κίνησης με πλήρη επιδότηση επιτοκίου προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό ξεκινάει αύριο η Αναπτυξιακή Τράπεζα. Είναι ακόμα ένα μέτρο που εντάσσεται στο σχέδιο ενίσχυσης της χρηματοδοτικής ρευστότητας των επιχειρήσεων και συγκρότησε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, εύκολα και γρήγορα οι τράπεζες θα προχωρήσουν στη χορήγηση δανείων κεφαλαίου κίνησης προς τις επιχειρήσεις που έχουν τεθεί σε αναστολή ή περιορισμό της λειτουργίας τους εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και οι οποίες διαθέτουν έναν από τους επιλέξιμους ΚΑΔ

Το επιτόκιο των δανείων θα επιδοτείται κατά 100% για τα δύο πρώτα χρόνια από τους πόρους του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΤΕΠΙΧ ΙΙ,

προϋπόθεση για την χορήγηση δανείου

είναι η διατήρηση των θέσεων εργασίας τουλάχιστον κατά τα δύο πρώτα έτη της διάρκειας επιδότησης του δανείου.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε: «Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των δυσκολιών που έχει φέρει ο Covid-19. Για αυτό και παρέχουμε άμεσα ένα εξαιρετικά ευέλικτο χρηματοδοτικό εργαλείο χρηματοδότησης των επιτοκίων των επιχειρήσεων για δύο χρόνια, έτσι ώστε να διατηρήσουμε ζωντανές τις θέσεις εργασίας και ζωντανές τις επιχειρήσεις. Θα παρακολουθούμε στενά την εφαρμογή από τις τράπεζες του συγκεκριμένου δανειοδοτικού εργαλείου».

Πώς θα κάνετε αίτηση

Οι αιτήσεις για το νέο δανειοδοτικό προϊόν, προς τις Τράπεζες, ξεκινούν αύριο, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το προϊόν, τις προϋποθέσεις λήψης αυτού, καθώς και τη διαδικασία υποβολής των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να επισκέπτονται τον διαδικτυακό τόπο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ