Κορονοϊός – Σαρηγιάννης: Γιατί διαφωνώ στο άνοιγμα δημοτικών – Τέλη Οκτώβρη το 2ο κύμα του ιού


Κορονοϊός: Σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού του ΣΚΑΪ μίλησε ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ και ειδικός σε μαθηματικά μοντέλα επιδημιολογικής  διασποράς, Δημοσθένης Σαρηγιάννης όπυ σχολίασε μεταξύ άλλων το σχέδιο για την άρση των περιορισμών αλλά και την διαφωνία του με το σχέδιο της κυβέρνηση να ανοίξουν τα δημοτικά σχολεία

Όπως τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης αν η Ελλάδα καθυστερούσε μία εβδομάδα να λάβει περιοριστικά μέτρα για την εξάπλωση του κορονοϊού οι αριθμοί θα ήταν πολύ διαφορετικοί. Όπως ανέφερε συγκεκριμένα, ο αριθμός των ασθενών που θα είχαν εισαχθεί στην ΜΕΘ θα ήταν τετραπλάσιος ενώ αντίστοιχα ο αριθμός των νεκρών θα ήταν διπλάσιος.

Ο καθηγητής, που συνεργάζετα με 3 ιταλικά πανεπιστήμια, εξέφρασε παράλληλα την άποψη ότι θα ήταν πιο ασφαλές η άρση των περιοριστικών μέτρων να ξεκινούσε στις 11 Μαΐου, καθώς όπως υποστήριξε αν η ολική άρση των μέτρων επεκταθεί έως τις 11 Ιουλίου, εκτίμησε ότι το 2ο κύμα του κορονοϊού που θα επηρεάσει τη χώρα μας θα καθυστερούσε έως τα τέλη Οκτώβρη μα αρχές Νοέμβρη.

Αναφορικά με το σχέδιο για την άρση των περιοριστικών μέτρων, εκτίμησε ότι κινείται στη σωστή κατεύθυνση και όπως είπε θα πρέπει στην Τρίτη φάση να ανοίξουν επιχειρήσεις εστίασης και κέντρα αναψυχής για να περιοριστεί η επιδημιολογική εξάπλωση.

Τέλος ο κ. Σαρηγιάννης αναφέρθηκε και στα σχολεία λέγοντας ότι καλώς τα μαθήματα ξεκινούν από την Γ΄Λυκείου, ωστόσο εξέφρασε την διαφωνία του στα να ανοίξουν τα δημοτικά λέγοντας πως τα μικρά παιδιά δεν είναι εύκολα να τηρήσουν τα αυστηρά μέτρα προσωπικής υγιεινής και μπορεί να νοσήσουν ή ακόμα και να μεταδώσουν το ιό, καθώς συνήθως είναι ασυμπτωματικά κρούσματα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ