Κορονοϊός – Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Είναι η Εκκλησία κομμωτήριο ή σούπερ μάρκετ;

Η σταδιακή άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και πώς αυτή θα γίνει, απασχολεί έντονα και την Εκκλησία.

«Περιμένω την επάνοδο όχι μόνο στην κανονικότητα αλλά και στην εκκλησιαστικότητα», τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης (28/04) στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Eφόσον το πρόβλημα είναι στον συνωστισμό, εκεί θα λάβουμε όλα τα μέτρα, θα κάνουμε αυτά που μας έχουν υποδείξει. Τώρα αν έχουν άλλους λόγους δεν το γνωρίζω», τόνισε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου.

Ο Μητροπολίτης, σχολίασε επίσης τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι οι εκκλησίες θα ανοίξουν σταδιακά και δεν θα ικανοποιηθεί το αίτημα που διατυπώνει στην επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, προσθέτοντας ότι μετά τις συνεχείς παρεμβάσεις του χθες στα ΜΜΕ, ένιωσε μια απογοήτευση.

«Τελικά τι είναι γι’ αυτούς η Εκκλησία. Τι είναι η Εκκλησία, είναι ένα σωματείο, είναι ένα σούπερ μάρκετ; Είναι χειρότερο από το σούπερ μάρκετ, είναι χειρότερο από το κομμωτήριο; Τι είναι η εκκλησία; Δδεν είναι ένας θείος οργανισμός ο οποίος έχει παράδοση 20 αιώνων;», τόνισε ο κ. Ιερόθεος.

Διερωτήθηκε επίσης «τι είναι αυτή η εξουσία και ποια είναι τα όρια της εξουσίας» και εξήγησε ότι τα αναφέρει όλα αυτά, διότι γνωρίζει ότι η απόφαση που έστειλε η επιτροπή εμπειρογνωμόνων στον πρωθυπουργό, «κινείται περίπου σε αυτά που λέει ο Αρχιεπίσκοπος χωρίς να θέτει θέμα πίστεως».

«Να πω κάτι που έλεγε ο Μαξ Βέμπερ. Έλεγε για τριών ειδών εξουσία. Είναι η Νόμιμη εξουσία, δεύτερον είναι η Χαρισματική εξουσία και τρίτον είναι η Παραδοσιακή εξουσία. Όταν λοιπόν η Νόμιμη δεν αναγνωρίζει την Παραδοσιακή και την Χαρισματική εξουσία, έχουμε μια εκτροπή θα έλεγα. Θα πρέπει να γίνεται συνδυασμός και των τριών εξουσιών. Αυτή τη στιγμή η εκκλησία έχει μια παράδοση 2.000 ετών δεν μπορούμε να της συμπεριφερόμαστε σαν τα κομμωτήρια», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΣΚΑΪ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ